Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Buitenhaven. Pand onder hoog, aan de voorzijde afgewolfd zadeldak. Ingezwenkte gevel onder rechte lijst. Links een opkamer. Op de linker hoek van de voorgevel een smeedijzeren stoephekje in Nieuwpoort

Woonhuis

Hoogstraat 44
2965AM Nieuwpoort (gemeente Liesveld)
Zuid Holland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Hoekpand Buitenhaven. Pand onder hoog, aan de voorzijde afgewolfd zadeldak. Ingezwenkte gevel onder rechte lijst. Links een opkamer. Op de linker hoek van de voorgevel een smeedijzeren stoephekje

Hoekpand Buitenhaven. Pand onder hoog, aan de voorzijde afgewolfd zadeldak. Ingezwenkte gevel onder rechte lijst (XIX). Links een opkamer. Op de linker hoek van de voorgevel een smeedijzeren stoephekje. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30597
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Buitenhaven. Pand onder hoog, aan de voorzijde afgewolfd zadeldak. Ingezwenkte gevel onder rechte lijst. Links een opkamer. Op de linker hoek van de voorgevel een smeedijzeren stoephekje in Nieuwpoort

Inundatiesluis onder het raadhuis

Hoogstraat 53
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
INUNDATIESLUIS ONDER HET RAADHUIS. Overkluizing van de haven, waarop het stadhuis is gebouwd; heeft aan de zuidzijde twee natuurstenen bande..

Pand onder hoog, afgewolfd zadeldak

Buitenhaven 6
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
In oorsprong 16e eeuws pand onder hoog, afgewolfd zadeldak met in de linker zijgevel muurankers uit de bouwtijd. Eenvoudige lijstgevel met ..

Pand onder zadeldak en met aan de voorzijde gepleisterde puntgevel

Hoogstraat 45
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Pand (XVII) onder zadeldak en met aan de voorzijde gepleisterde puntgevel. Staafankers. In de verdiepingsvensters negenruitsschuiframen.

Stadhuis van Nieuwpoort

Hoogstraat 53
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Stadhuis. Statig bouwwerk, gedateerd 1697, op rechthoekig plattegrond en bekroond door een omlopend schilddak met open koepeltorentje. De ..

Hoekpand, in oorsprong boerderij met links een gezwenkte topgevel, afgedekt door een rechte lijst en rechts een opkam

Buitenhaven 1
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Hoekpand, in oorsprong boerderij, gedateerd op banderolle in de voorgevel: 1697, met links een gezwenkte topgevel, afgedekt door een rechte ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoekpand Buitenhaven. Pand onder hoog, aan de voorzijde afgewolfd zadeldak. Ingezwenkte gevel onder rechte lijst. Links een opkamer. Op de linker hoek van de voorgevel een smeedijzeren stoephekje in Nieuwpoort

Foto's (1)