Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dubbel pakhuis met trapeziumgevels aan voor- en achterzijde beide met gevelsteen met hand, bij de laatste met een grote kroon erboven in Amsterdam

Woonhuis

Koggestraat 5 A
1012TA Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Dubbel pakhuis met trapeziumgevels aan voor- en achterzijde beide met gevelsteen met hand, bij de laatste met een grote kroon erboven

Dubbel pakhuis met trapeziumgevels aan voor- en achterzijde (XVIII), beide met gevelsteen met hand, bij de laatste met een grote kroon erboven. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 3059
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dubbel pakhuis met trapeziumgevels aan voor- en achterzijde beide met gevelsteen met hand, bij de laatste met een grote kroon erboven in Amsterdam

Pakhuiscomplex op scherpe hoek koggestraat/teerketelsteeg bestaande uit: a) een dubbel pakhuis met voorgevel eindigend in twee gewijzigde punttoppen e ..

Koggestraat 1A
Amsterdam
Pakhuiscomplex op scherpe hoek Koggestraat/Teerketelsteeg (in de kern XVII) bestaande uit: a) een dubbel pakhuis met voorgevel eindigend in ..

Huis met smallere aanbouw het eerste met puntgevel aan de voor zijde, de aanbouw met gevel onder rijke in het midden verhoogde lijst met consoles en k ..

Koggestraat 11
Amsterdam
Huis (XVII A) met smallere aanbouw (verbouwd XVIIIc) het eerste met puntgevel aan de voor zijde, de aanbouw met gevel onder rijke in het mid..

Pakhuis met gepleisterde puntgevel

Koggestraat 12
Amsterdam
Pakhuis met gepleisterde puntgevel (XVII ?).

Pakhuis met gepleisterde puntgevel

Koggestraat 10A
Amsterdam
Pakhuis met gepleisterde puntgevel (waarschijnlijk XVII). Vormt met nr 8 een groep van twee inwendig verbonden pakhuizen.

Hoekhuis met gevel onder rechte lijst

Singel 27
Amsterdam
Hoekhuis met gevel onder rechte lijst (XIXc).

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)