Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand, in oorsprong boerderij met links een gezwenkte topgevel, afgedekt door een rechte lijst en rechts een opkam in Nieuwpoort

Woonhuis

Buitenhaven 1
2965AD Nieuwpoort (gemeente Liesveld)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1697


Beschrijving van Hoekpand, in oorsprong boerderij met links een gezwenkte topgevel, afgedekt door een rechte lijst en rechts een opkam

Hoekpand, in oorsprong boerderij, gedateerd op banderolle in de voorgevel: 1697, met links een gezwenkte topgevel, afgedekt door een rechte lijst en rechts een opkamer. Hoge zadeldaken, die tegen puntgevels aansluiten. Gepleisterde muren. Rechts een stoephekje. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30582
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand, in oorsprong boerderij met links een gezwenkte topgevel, afgedekt door een rechte lijst en rechts een opkam in Nieuwpoort

Pand onder zadeldak, dat aan de voorzijde is afgewolfd

Buitenhaven 3
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Pand onder zadeldak, dat aan de voorzijde is afgewolfd. Ingezwenkte gevel (XIXc) met rechte lijst.

Inundatiesluis onder het raadhuis

Hoogstraat 53
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
INUNDATIESLUIS ONDER HET RAADHUIS. Overkluizing van de haven, waarop het stadhuis is gebouwd; heeft aan de zuidzijde twee natuurstenen bande..

Stadhuis van Nieuwpoort

Hoogstraat 53
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Stadhuis. Statig bouwwerk, gedateerd 1697, op rechthoekig plattegrond en bekroond door een omlopend schilddak met open koepeltorentje. De ..

Hoekpand Buitenhaven. Pand onder hoog, aan de voorzijde afgewolfd zadeldak. Ingezwenkte gevel onder rechte lijst. Links een opkamer. Op de linker hoek ..

Hoogstraat 44
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Hoekpand Buitenhaven. Pand onder hoog, aan de voorzijde afgewolfd zadeldak. Ingezwenkte gevel onder rechte lijst (XIX). Links een opkamer. O..

Pand onder hoog zadeldak tussen puntgevels

Buitenhaven 5
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Pand (XVIa) onder hoog zadeldak tussen puntgevels. In de gepleisterde voorgevel een gevelsteen, met voorstelling "In de vier Bie Corven" en..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)