Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder rieten zadeldak. Voorgevel met vlechtingen en geblokte ontlastingsboog in Nieuw Lekkerland

Boerderij

Lekdijk 63
2957CC Nieuw Lekkerland
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij onder rieten zadeldak. Voorgevel met vlechtingen en geblokte ontlastingsboog

Boerderij (XVII) onder rieten zadeldak. Voorgevel met vlechtingen en geblokte ontlastingsboog. Muurankers. Vensters met roedenverdeling en luiken XIX A. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30536
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder rieten zadeldak. Voorgevel met vlechtingen en geblokte ontlastingsboog in Nieuw Lekkerland

Boerderij, met gepleisterd woonhuis, waarin links een opkamer. Vensters met twintigruitsschuiframen. Stal, ten dele van gepotdekselde houten delen, on ..

Opperduit 452
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij, waarschijnlijk 18e eeuw, met gepleisterd woonhuis, waarin links een opkamer. Vensters met twintigruitsschuiframen. Stal, ten dele..

Boerderij onder rieten wolfdak. Vensters met negen-, twaalf- en twintigruitsschuiframen. Inrijdeuren in de linker zijgevel van de stal. Boven de inrij ..

Opperduit 446
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw onder rieten wolfdak. Vensters met negen-, twaalf- en twintigruitsschuiframen. Inrijdeuren in ..

Boerderij, met woonhuis, dat in de voorgevel vensters met roedenverdeling uit de bouwtijd heeft. Hogere stal onder zadeldak tussen puntgevels met vlec ..

Opperduit 482
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij, 18e eeuw, met woonhuis, dat in de voorgevel vensters met roedenverdeling uit de bouwtijd heeft. Hogere stal onder zadeldak tussen..

Gepleisterde hoeve, rieten wolfdak en links uitgebouwde vleugel onder zadeldak, afgesloten door een puntgevel met rookkanaal in de as. Bakhuis

Opperduit 372
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Gepleisterde hoeve, waarschijnlijk 18e eeuw. Rieten wolfdak en links uitgebouwde vleugel onder zadeldak, afgesloten door een puntgevel met r..

Hervormde Kerk: inventaris (orgel, preekstoel, doophek, herenbank)

Lekdijk 118
Nieuw Lekkerland
Inleiding Kerkgebouw, vanwege het zich daarin bevindende orgel, een preekstoel, een doophek en een herenbank. Het kerkgebouw werd in 1847-..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij onder rieten zadeldak. Voorgevel met vlechtingen en geblokte ontlastingsboog in Nieuw Lekkerland

Foto's (1)