Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het Kempische langgeveltype, met kruiskozijnen; om het keldervenster een in wit geschilderd kruis als afweerteken. Twee Vlaamse schuren en een bakhuis in Strijbeek

Boerderij

Grazenseweg 3
4856BB Strijbeek (gemeente Alphen Chaam)
Noord Brabant


Beschrijving van Boerderij van het Kempische langgeveltype, met kruiskozijnen; om het keldervenster een in wit geschilderd kruis als afweerteken. Twee Vlaamse schuren en een bakhuis

Boerderij van het Kempische langgeveltype, met kruiskozijnen; om het keldervenster een in wit geschilderd kruis als afweerteken. Twee Vlaamse schuren en een bakhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30501
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het Kempische langgeveltype, met kruiskozijnen; om het keldervenster een in wit geschilderd kruis als afweerteken. Twee Vlaamse schuren en een bakhuis in Strijbeek

Kapel van St. Hubertus

Strijbeekseweg 59A
Strijbeek (Gemeente Alphen Chaam)
Kapel van St. Hubertus. 17e of 18e eeuwse zaalgebouwtje met steunberen en klokkestoel boven de voorgevel. Klokkenstoel met klok van G. du Me..

Nederlands Hervormde pastorie

Dorpsstraat 7
Chaam (Gemeente Alphen Chaam)
Inleiding. De Nederlandse Hervormde PASTORIE is in 1876 gebouwd in eenvoudige Eclectische stijl nabij de uit de middeleeuwen daterende herv..

R.K. Pastorie

Gilzeweg 2
Chaam (Gemeente Alphen Chaam)
R.K. Pastorie. Neoklassicistisch huis waarvan de middenrisaliet geleed door vier dorische halfzuilen. Omstreeks 1840, vermoedelijk naar ontw..

Ledevaertkerk

Dorpsstraat 1
Chaam (Gemeente Alphen Chaam)
N.H. Kerk, 16e eeuwse gotische kruiskerk, na de verwoesting van de toren en het westelijk deel van het schip in 1944 bestaande uit koor, dwa..

Raadhuis

Raadhuisplein 1
Chaam (Gemeente Alphen Chaam)
Inleiding. Het RAADHUIS van de voormalige gemeente Chaam is in 1940 ontworpen en in 1941 gebouwd in Traditionalistische stijl naar ontwerp ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)