Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het Brabantse langgeveltype. Woongedeelte onder met riet gedekt zadeldak tegen een puntgevel met rookkanaal in de as. Stal met getoogde inrijpoort en met pannen gedekt wolfdak. In het wo .. in Galder

Boerderij

Galderseweg 13
4855AD Galder (gemeente Alphen Chaam)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1836


Beschrijving van Boerderij van het Brabantse langgeveltype. Woongedeelte onder met riet gedekt zadeldak tegen een puntgevel met rookkanaal in de as. Stal met getoogde inrijpoort en met pannen gedekt wolfdak. In het wo ..

Boerderij uit 1836 van het Brabantse langgeveltype. Woongedeelte onder met riet gedekt zadeldak tegen een puntgevel met rookkanaal in de as. Stal met getoogde inrijpoort en met pannen gedekt wolfdak. In het woongedeelte vensters met zesruitsschuiframen en luiken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30499
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het Brabantse langgeveltype. Woongedeelte onder met riet gedekt zadeldak tegen een puntgevel met rookkanaal in de as. Stal met getoogde inrijpoort en met pannen gedekt wolfdak. In het wo .. in Galder

Sint-Jacobskapel. Zaalgebouw met driezijdige koorsluiting en een westelijke, in 1628 herstelde, toren met overhoekse steunberen

Sint Jacobsstraat 2
Galder (Gemeente Alphen Chaam)
Kapel van St. Jacob. 16e eeuws zaalgebouw met driezijdige koorsluiting en een westelijke, in 1628 herstelde, toren met overhoekse steunberen..

De Drie Zwaantjes

Galderseweg 115
Galder (Gemeente Alphen Chaam)
Voormalige pachthoeve van het - na de brand van 27 november 1831 - in 1832 gesloopte Huis Daesdonck en gelegen aan het begin van de oprijlaa..

Hoeve van Daesdonck

Daesdonckseweg 3
Strijbeek (Gemeente Alphen Chaam)
Hoeve van Daesdonck. Boerderij uit de 18e eeuw behoord hebbende tot het kasteel Daesdonk dat in 1832 afgebrand is. Woongedeelte met puntgeve..

Voormalige stokerswoning behorende bij sanatoriumcomplex De Klokkenberg

Galderseweg 93
Breda
Inleiding Voormalige STOKERSWONING behorend tot het complex Sanatorium de Klokkenberg. De woning is ontworpen door C.H. de Bever en C.M. va..

Park- en tuinaanleg sanatoriumcomplex De Klokkenberg

Galderseweg 81
Breda
Inleiding PARK- EN TUINAANLEG van complex Sanatorium De Klokkenberg, ontworpen door J.T.P. Bijhouwer. De stijl van het park is modern-zakel..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)