Meer dan 63.000 rijksmonumenten


"Lange-Hof". Arbeidershuisje met riet gedekt, ooit behorende bij de boerderij met dezelfde naam in Nieuwerkerk aan den IJss

Woonhuis

's-Gravenweg 3
2911CD Nieuwerkerk aan den IJss (gemeente Zuidplas)
Zuid Holland


Beschrijving van "Lange-Hof". Arbeidershuisje met riet gedekt, ooit behorende bij de boerderij met dezelfde naam

Met riet gedekt arbeidershuisje. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30440
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van "Lange-Hof". Arbeidershuisje met riet gedekt, ooit behorende bij de boerderij met dezelfde naam in Nieuwerkerk aan den IJss

Boerderij met rechts uitgebouwde opkamer. De hoeve draagt een rieten wolfdak; de opkamer heeft een zadeldak

's-Gravenweg 10
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Boerderij uit de 18e eeuw met rechts uitgebouwde opkamer. De hoeve draagt een rieten wolfdak; de opkamer heeft een zadeldak.

Hoeve "Langehof". Boerderij met dwars gebouwd woongedeelte. Rechts een opkamer. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen

's-Gravenweg 16
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Boerderij met dwars gebouwd woongedeelte, waarschijnlijk 18e eeuw. Rechts een opkamer. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen.

Hoeve "Nooit Gedacht". Boerderij met rechts een uitgebouwde opkamer. Gepleisterde voorgevel; vensters met luiken en rieten schilddak. Zomerhuis op het ..

's-Gravenweg 8
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Hoeve "nooitgedacht". Boerderij uit de 18e eeuw met rechts een uitgebouwde opkamer. Gepleisterde voorgevel; vensters met luiken en rieten sc..

Hoeve "Bouwlust". Boerderij met dwars woonhuis onder rieten wolfdak. In de rechter zijgevel vensters met oude kozijnen en luiken uit de bouwtijd. Stal ..

's-Gravenweg 72
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Hoeve "Bouwlust". BOERDERIJ, waarschijnlijk 18e eeuw, met dwars woonhuis onder rieten wolfdak. In de rechter zijgevel vensters met oude kozi..

Klaverweide

's-Gravenweg 327A
Capelle aan den IJssel
Boerderij uit de 17e eeuw met dwars woongedeelte onder rieten wolfdak. Boven de deur in de middenas puntgevel onder opgewipt dakgedeelte. Li..

Kaart & Routeplanner

Route naar "Lange-Hof". Arbeidershuisje met riet gedekt, ooit behorende bij de boerderij met dezelfde naam in Nieuwerkerk aan den IJss

Foto's (2)