Meer dan 63.000 rijksmonumenten


"Geertuida-hoeve" Boerderij, links onderkelders. Rieten wolfdak met schoorsteen, waarop een sierbekroning. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Karnhuis in Nieuwerkerk aan den IJss

Boerderij

1e Tochtweg 25
2913LN Nieuwerkerk aan den IJss (gemeente Zuidplas)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1849 (steen)


Beschrijving van "Geertuida-hoeve" Boerderij, links onderkelders. Rieten wolfdak met schoorsteen, waarop een sierbekroning. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Karnhuis

"Geertuida-hoeve" Boerderij, links onderkelders en gedateerd in een steen 1849. Rieten wolfdak met schoorsteen, waarop een sierbekroning. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Karnhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30439
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van "Geertuida-hoeve" Boerderij, links onderkelders. Rieten wolfdak met schoorsteen, waarop een sierbekroning. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Karnhuis in Nieuwerkerk aan den IJss

"Gele brug", ophaalbrug. Aan het einde van de Dorpsstraat een houten ophaalbrug, die de verbinding vormt met de Parallelweg-Zuid.

Dorpsstraat 55
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Ophaalbrug. In de kern van het einde van de Dorpsstraat een houten ophaalbrug, 19e eeuw, die de verbinding vormt met de Oosterringdijk. In b..

Hervormde Kerk

Kerkgang 3
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Ned. Herv. Kerk. Eenbeukige laat-gotische dorpskerk uit de eerste helft van de 16e eeuw met driezijdige koorsluiting en houten tongewelf met..

Windlust

Kortenoord 3
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Inleiding Buitendijks tegen de IJsseldijk gelegen romp van de korenmolen genaamd Windlust, vermoedelijk gebouwd 2e helft 18e eeuw of 1e hel..

Boerderij onder rieten wolfdak

Dorpsstraat 37
Zevenhuizen (Gemeente Zuidplas)
Boerderij uit de 17e eeuw onder rieten wolfdak. Ontlastingsbogen, waaronder in de 18e eeuw vergrote vensters met twintigruitsschuiframen. De..

Boerderijcomplex "Land Kanaan"

Eendrachtsdijk 4
Zevenhuizen (Gemeente Zuidplas)
Inleiding BOERDERIJ van het type langhuis gebouwd in 1898 in Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van een agrarisch complex. N.B..

Kaart & Routeplanner

Route naar "Geertuida-hoeve" Boerderij, links onderkelders. Rieten wolfdak met schoorsteen, waarop een sierbekroning. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Karnhuis in Nieuwerkerk aan den IJss

Foto's (1)