Meer dan 63.000 rijksmonumenten


"Gele brug", ophaalbrug. Aan het einde van de Dorpsstraat een houten ophaalbrug, die de verbinding vormt met de Parallelweg-Zuid. in Nieuwerkerk aan den IJss

Weg En Waterwerk

Dorpsstraat 55
2912CA Nieuwerkerk aan den IJss (gemeente Zuidplas)
Zuid Holland

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van "Gele brug", ophaalbrug. Aan het einde van de Dorpsstraat een houten ophaalbrug, die de verbinding vormt met de Parallelweg-Zuid.

Ophaalbrug. In de kern van het einde van de Dorpsstraat een houten ophaalbrug, 19e eeuw, die de verbinding vormt met de Oosterringdijk. In beheer en onderhoud bij de gemeente Nieuwerkerk a.d. IJssel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30438
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van "Gele brug", ophaalbrug. Aan het einde van de Dorpsstraat een houten ophaalbrug, die de verbinding vormt met de Parallelweg-Zuid. in Nieuwerkerk aan den IJss

Hervormde Kerk

Kerkgang 3
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Ned. Herv. Kerk. Eenbeukige laat-gotische dorpskerk uit de eerste helft van de 16e eeuw met driezijdige koorsluiting en houten tongewelf met..

Villa "Buitenlust": villa

's-Gravenweg 182
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Omschrijving Uit 1884 daterende, eclectische VILLA met bel- etage, verdieping en mezzanino op in de kern vierkante plattegrond onder een af..

Villa "Buitenlust": toegangshek

's-Gravenweg 182
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Omschrijving Het geheel ijzeren TOEGANGSHEK bij villa Buitenlust uit 1884 bestaat uit twee vleugels tussen slanke colonelvormige pijlers, g..

Windlust

Kortenoord 3
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Inleiding Buitendijks tegen de IJsseldijk gelegen romp van de korenmolen genaamd Windlust, vermoedelijk gebouwd 2e helft 18e eeuw of 1e hel..

"Geertuida-hoeve" Boerderij, links onderkelders. Rieten wolfdak met schoorsteen, waarop een sierbekroning. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. ..

1e Tochtweg 25
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
"Geertuida-hoeve" Boerderij, links onderkelders en gedateerd in een steen 1849. Rieten wolfdak met schoorsteen, waarop een sierbekroning. Ve..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)