Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schutsluisje bij de Oosterweg. Sluis, blijkens een jaartalsteen in cartouche in Nieuwe Niedorp

Weg En Waterwerk

Dorpsstraat 44
1733AN Nieuwe Niedorp (gemeente Hollands Kroon)
Noord Holland

Bouwjaar: 1684


Beschrijving van Schutsluisje bij de Oosterweg. Sluis, blijkens een jaartalsteen in cartouche

Schutsluisje bij de Oosterweg. Sluis, blijkens een jaartalsteen in cartouche gebouwd in 1684. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30388
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schutsluisje bij de Oosterweg. Sluis, blijkens een jaartalsteen in cartouche in Nieuwe Niedorp

Pand onder zadeldak tussen topgevels; houten topgevelbeschieting aan de voorzijde. Linker zijgevel gedicht met gepotdekselde delen; zesruitsschuifvens ..

Dorpsstraat 121
Nieuwe Niedorp (Gemeente Hollands Kroon)
Pand onder zadeldak tussen topgevels; houten topgevelbeschieting aan de voorzijde. Linker zijgevel gedicht met gepotdekselde delen; zesruits..

Boerderij van het kop-romp-type (met staartstuk)

Dorpsstraat 78
Nieuwe Niedorp (Gemeente Hollands Kroon)
Inleiding BOERDERIJ van het kop-romp-type (met staartstuk), gebouwd in 1865 en verbouwd in 1882. De boerderij bestaat uit drie bouwmassa's:..

Schuur van boerderijcomplex, op het noordelijk deel van het erf, ten noorden van de koestal

Dorpsstraat 78
Nieuwe Niedorp (Gemeente Hollands Kroon)
Inleiding De SCHUUR van het boerderijcomplex ligt op het noordelijk deel van het erf, ten noorden van de koestal en dateert vermoedelijk ui..

Prieel het boerderijcomplex, op het erf ten westen van de boerderij. Is oorspronkelijk afkomstig van een boerderij in De Weere

Dorpsstraat 78
Nieuwe Niedorp (Gemeente Hollands Kroon)
Inleiding Het PRIEEL van het boerderijcomplex bevindt zich op het erf ten westen van de boerderij. Het prieeltje, daterend uit de eerste de..

Verdiepingloos pand onder zadeldak; voorgevel met rijk versierde houten top. Houten zijgevel met twee ingangen. Negenruitsschuifvensters

Dorpsstraat 116
Nieuwe Niedorp (Gemeente Hollands Kroon)
Verdiepingloos pand onder zadeldak; voorgevel met rijk versierde houten top. Houten zijgevel met twee ingangen. Negenruitsschuifvensters. XI..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)