Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve 'Weldam' in Neerijnen

Boerderij

Van Pallandtweg 16
4182CB Neerijnen
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1800 (stal) midden 19e eeuw (voorste deel)


Beschrijving van Hoeve 'Weldam'

Hoeve "Weldam". Hoeve op t-vormige plattegrond, waarvan het woongedeelte uit twee evenwijdige delen bestaat. Het achterste deel met de stal dateert uit omstreeks 1800; het voorste deel is omstreeks het midden der 19e eeuw gebouwd. Beide vleugels hebben zadeldaken tussen puntgevels met vlechtingen. Deuromlijsting met hoofdgestel; vensters met luiken, zes- en negenruitsramen. De stal heeft een overstek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30372
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve 'Weldam' in Neerijnen

Neerijnen: hoofdgebouw

Van Pallandtweg 11
Neerijnen
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Neerijnen). Door een gracht omgeven bakstenen kasteel uit ca.1600 gebouwd op een oudere bouwplaats v..

Neerijnen: historische tuin- en parkaanleg

Van Pallandtweg 11
Neerijnen
Omschrijving onderdeel 2: (bij Van Pallandtweg 11; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.2) HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende ..

Neerijnen: voorburcht met keermuur en toegangsbrug

Van Pallandtweg 11
Neerijnen
Omschrijving onderdeel 3: (bij Van Pallandtweg 11; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.3) VOORBURCHT MET KEERMUUR EN TOEGANGSBRUG be..

Neerijnen: koetshuis

Van Pallandtweg 11
Neerijnen
Omschrijving onderdeel 4: (bij Van Pallandtweg 11; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.4) KOETSHUIS behorende tot de buitenplaats Ne..

Neerijnen: ophaalbrug

Van Pallandtweg 11
Neerijnen
Omschrijving onderdeel 5: (bij Van Pallandtweg 11; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.5) OPHAALBRUG behorende tot de buitenplaats N..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoeve 'Weldam' in Neerijnen

Foto's (2)