Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij op T-vormige plattegrond. Woonhuis met rieten zadeldak, stal met wolfdak en overstek in Waardenburg

Boerderij

Kerkstraat 23
4181AA Waardenburg (gemeente Neerijnen)
Gelderland

Bouwjaar: waarschijnlijk eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij op T-vormige plattegrond. Woonhuis met rieten zadeldak, stal met wolfdak en overstek

Boerderij nabij de Waalbandijk, op T-vormige plattegrond, waarschijnlijk eerste helft 19e eeuw. Woonhuis met rieten zadeldak, stal met wolfdak en overstek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30368
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij op T-vormige plattegrond. Woonhuis met rieten zadeldak, stal met wolfdak en overstek in Waardenburg

Hervormde pastorie

Kerkstraat 19
Waardenburg (Gemeente Neerijnen)
Herv. Pastorie. Ten oosten van de Herv. Kerk een witgepleisterd herenhuis, midden 19e eeuw, met verdieping en schilddak. Boven de deur tegen..

Hervormde Kerk

Dorpsstraat 23
Waardenburg (Gemeente Neerijnen)
Herv. Kerk. Witgepleisterde kruiskerk uit 1862 met toren, bekroond door een achtkant. Tot de inventaris behoren: een preekstoel in régence-..

Dijkmagazijn

Waalbandijk 12
Waardenburg (Gemeente Neerijnen)
Inleiding DIJKMAGAZIJN gebouwd als noodmagazijn kort na 1871 in opdracht van het polderdistrict door JAN HENDRIK VAN BERGHEM HZ. Het dijkma..

Ommuurde moestuin met één glazen kas tegen de zuidzijde van de noord-muur, twee vrijstaande, open bakstenen kassen binnen de ommuring en twee tu ..

Steenweg 51
Waardenburg (Gemeente Neerijnen)
Omschrijivng OMMUURDE MOESTUIN (3) met één glazen KAS tegen de zuidzijde van de noord-muur, twee vrijstaande, open bakstenen KASSEN binne..

't Molenhuis

Steenweg 51
Waardenburg (Gemeente Neerijnen)
Omschrijving Woonhuis van het type AMBTSWONING (1) bestaande uit een eenlaags, deels witgepleisterd hoofdvolume met rechthoekige plattegron..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij op T-vormige plattegrond. Woonhuis met rieten zadeldak, stal met wolfdak en overstek in Waardenburg

Foto's (1)