Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Kapelhof in Ophemert

Kasteel Buitenplaats

Waalbandijk 27
4061AK Ophemert (gemeente Neerijnen)
Gelderland

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van De Kapelhof

"De Kapelhof". Fraai temidden van een houtrijke tuin gelegen landhuis uit het midden der 19e eeuw op rechthoekige plattegrond, bestaande uit beganegrond met pannen schilddak, waarop hoekschoorstenen. De gepleisterde gevel heeft een middenrisaliet met fronton. Dubbele deur uit de bouwtijd in eenvoudige omlijsting van pilasters met hoofdgestel. Vensters met achtruitsschuiframen. Stoep. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30357
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Kapelhof in Ophemert

Hervormde Kerk

Molenstraat 17
Ophemert (Gemeente Neerijnen)
Herv. Kerk. Van de laat-gotische dorpskerk is het veelhoekige gesloten koor, versierd met natuurstenen blokken aan de steunberen en met blok..

Toren van de Hervormde Kerk

Molenstraat 17
Ophemert (Gemeente Neerijnen)
Toren. Monumentaal laat-gotisch bouwwerk van tufsteen met bakstenen banden, waarschijnlijk eerste helft der 16e eeuw. Mechanisch smeedijzere..

De Beukenhof

Molenstraat 22
Ophemert (Gemeente Neerijnen)
"De Beukenhof". Herenhuis van begane-grond met schilddak, door pannen gedekt. In de middenrisaliet een dubbele deur uit de bouwtijd, midden ..

Schuur

Molenstraat 22
Ophemert (Gemeente Neerijnen)
SCHUUR met rechthoekige plattegrond, bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een zadeldak gedekt met gesmoorde oud Hollandse pannen en ..

Kasteel Ophemert

Dreef 2
Ophemert (Gemeente Neerijnen)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (HUIS OPHEMERT) MET VOORHOF, HOEKTORENS, VOORPLEIN, KEERMUREN EN BRUGGEN. Het omgrachte huis Ophemer..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Kapelhof in Ophemert

Foto's (2)