Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gesloten hoeve onder met rode Hollandse en muldenpannen gedekte zadel- en wolfdaken in Nederweert Eind

Boerderij

Hulsen 10
6034RA Nederweert Eind (gemeente Nederweert)
Limburg

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Gesloten hoeve onder met rode Hollandse en muldenpannen gedekte zadel- en wolfdaken

In hoofdzaak 19e eeuws, in schoon metselwerk opgetrokken gesloten hoeve onder met rode Hollandse en muldenpannen gedekte zadel- en wolfdaken. Het geheel bestaat uit: a. een uit 1839 daterend woongedeelte zonder verdieping onder zadeldak met schild; een 2-ruits venster, een deur met bovenlicht en gesneden kalf, en vier 4-ruits vensters in de voorgevel; een 6-ruits zoldervenster in de zijgevel; drie (vernieuwde) 6-ruits vensters in de achtergevel; haaks hierop aan de achterzijde; b. een bij de restauratie in 1979 vrijwel geheel vernieuwde schuur (thans woonbestemming) onder zadeldak met wolfeind; de achtergevel is door middel van een muur met poort verbonden met de achtergevel van: c. een grote, vijf travee├źn lange, tweebeukige schuur onder wolfdak en met vlechtingen in de eindgevels; drie stel dubbele deuren in de lange gevel aan de binnenhof, benevens een verkleinde, getoogde deuropening met schuifdeur; aan de voorzijde is de schuur door: d. een poortgebouw onder zadeldak verbonden met het woongedeelte; in de poort een steen met het jaartal 1863. e. Een losstaand bakhuis onder zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen; in een der kopgevels een steen met het jaartal 1877 boven de deur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30317
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gesloten hoeve onder met rode Hollandse en muldenpannen gedekte zadel- en wolfdaken in Nederweert Eind

Overlaat S3

Zuid Willemsvaart ongd
Nederweert
Inleiding Ten zuiden van de dorpskern van Nederweert nabij Molendijk en Wessemerdijk, bevindt zich een sluis (15) waarvan de CAPACITEIT van..

Kazemat 13

Roeven 3
Nederweert
Inleiding In de hoek die gevormd wordt door de loodrechte kruising van de A2 over het kanaal (Zuid-Willemsvaart) en de Rijksweg-Zuid staat,..

Kazemat 14

Roeven 3
Nederweert
Inleiding In de hoek die gevormd wordt door de loodrechte kruising van de A2 over het kanaal en de Rijksweg-Zuid staat, nog net op het gron..

Waterkrachtcentrale Roeven

Roeven 3
Nederweert
Inleiding WATERKRACHTCENTRALE bij Sluis 15 ter hoogte van Roeven in de gemeente Nederweert, gebouwd in 1921 in opdracht van Rijkswaterstaat..

Kazemat 17

Rijksweg Zuid ongd
Nederweert
Inleiding Tussen de berm van de Rijksweg-Noord en de lager gelegen westelijke oever van de Zuid-Willemsvaart ligt ter hoogte van de hoek Pa..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gesloten hoeve onder met rode Hollandse en muldenpannen gedekte zadel- en wolfdaken in Nederweert Eind