Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het hoftype in Nederweert

Boerderij

Kerkstraat 29
6031CE Nederweert
Limburg

Bouwjaar: 1757 (boerderij) 1787 (schuur met ankers)


Beschrijving van Boerderij van het hoftype

Boerderij van het hoftype. Woonhuis langs de straat met gevelsteentje, 1757, en zadeldak tussen twee gezwenkte zijtopgevels; in zuidelijke eindgevel nog een gaaf kruiskozijn. Schuur met ankers, 1787, onder een zadeldak tussen topgevels met vlechtingen; knechtskamer; kapconstructie van het zuid-Limburgse type met makelaars tussen schoren. Woonhuis en schuur aan twee kanten verbonden door een muur met poort; poortdeur aan de zuidkant met geprofileerde naald, 1774, slotplaats en hengsel, XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30314
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het hoftype in Nederweert

Duiker S4

Kanaal Wessem-Nederweert
Nederweert
Inleiding Aan weerszijden van het Kanaal Wessem-Nederweert, even ten zuiden van Hulsen en nabij Wessemerdijk 7, bevindt zich een DUIKER ond..

Siem

Kerkstraat 56
Nederweert
Inleiding Eénlaags, langgerekt bakstenen woon- en winkelhuis met café onder doorlopend zadeldak. Het monument staat met de voorgevel aa..

Sint-Lambertuskerk

Kerkstraat 58
Nederweert
LAMBERTUSKERK. Toren in de rijke Kempische trant, begonnen 1467. Schip en koor 1840. Barok hoogaltaar van omstreeks 1840.Twee koorbanken, XV..

Kapel

Kerkstraat 58
Nederweert
Inleiding Kleine KAPEL in neo-gotische stijl op het kerkhof ten oosten van de St. Lambertuskerk in de kern van Nederweert. De kapel is vrij..

Voormalige pastorie

Schoolstraat 5
Nederweert
Inleiding Voormalige PASTORIE in het centrum van Nederweert, vrij gesitueerd op een nagenoeg rechthoekig perceel op de hoek van de Schoolst..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij van het hoftype in Nederweert

Foto's (4)