Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuis van alleen begane-grond met zadeldak tussen puntgevels. Rood gesausd metselwerk met gele vensterstrekken in Mijnsheerenland

Woonhuis

Wilhelminastraat 64
3271BZ Mijnsheerenland (gemeente Binnenmaas)
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw 1800 eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Dwarshuis van alleen begane-grond met zadeldak tussen puntgevels. Rood gesausd metselwerk met gele vensterstrekken

Dwarshuis (XIXa) van alleen begane-grond met zadeldak tussen puntgevels. Rood gesausd metselwerk met gele vensterstrekken. Oorspronkelijk deur; zesruitsschuiframen met gegroefde middenstijlen. Hoekstoeppalen met kettingen. Aan de achterzijde aanbouw onder lessenaarsdak met in de vensters negenruitsschuiframen. Belangrijk voor de situatie bij het Hof van Moerkerken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30157
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuis van alleen begane-grond met zadeldak tussen puntgevels. Rood gesausd metselwerk met gele vensterstrekken in Mijnsheerenland

Deftig herenhuis van parterre en verdieping met twee evenwijdige schilddaken en aan de voorzijde schilddak evenwijdig aan de straatas. Dakkapellen en ..

Wilhelminastraat 33
Mijnsheerenland (Gemeente Binnenmaas)
Deftig herenhuis (XVIIId) van parterre en verdieping met twee evenwijdige schilddaken en aan de voorzijde schilddak evenwijdig aan de straat..

Nederlands Hervormde Kerk: Toren

Kerkstraat 5
Mijnsheerenland (Gemeente Binnenmaas)
Toren van de Ned.Herv.Kerk. Met eenvoudige nissen en friezen-architectuur, bekroond door een ingesnoerde naaldspits. Houten gewelven. Klokke..

Nederlands Hervormde Kerk: smeedijzeren toegangshek, uitgevoerd in Lodewijk XV-stijl, met gebogen zijstukken en top, versierd met voluten en rocaillem ..

Kerkplein 6
Mijnsheerenland (Gemeente Binnenmaas)
Midden 18e eeuws smeedijzeren toegangshek, uitgevoerd in Lodewijk XV-stijl, met gebogen zijstukken en top, versierd met voluten en rocaillem..

Hof van Moerkerken

Wilhelminastraat 66
Mijnsheerenland (Gemeente Binnenmaas)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (1) Het huis op rechthoekige plattegrond bestaat uit een souterrain, een bel-├ętage en een halfhoge verdieping aan ..

Hof van Moerkerken: historische tuin- en parkaanleg

Wilhelminastraat 66
Mijnsheerenland (Gemeente Binnenmaas)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE PARK EN TUINAANLEG (2) Gezien de prenten van Roghman moet aangenomen worden dat het huis nog tot ve..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)