Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Deftig herenhuis van parterre en verdieping met twee evenwijdige schilddaken en aan de voorzijde schilddak evenwijdig aan de straatas. Dakkapellen en hoekschoorstenen. Zware kroonlijst boven de voorge .. in Mijnsheerenland

Woonhuis

Wilhelminastraat 33
3271BX Mijnsheerenland (gemeente Binnenmaas)
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste kwart 18e eeuw 1775 laatste kwart 18e eeuw


Beschrijving van Deftig herenhuis van parterre en verdieping met twee evenwijdige schilddaken en aan de voorzijde schilddak evenwijdig aan de straatas. Dakkapellen en hoekschoorstenen. Zware kroonlijst boven de voorge ..

Deftig herenhuis (XVIIId) van parterre en verdieping met twee evenwijdige schilddaken en aan de voorzijde schilddak evenwijdig aan de straatas. Dakkapellen en hoekschoorstenen. Zware kroonlijst boven de voorgevel. Boven de deur gietijzeren bovenlicht. Stoeppalen met kettingen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30155
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Deftig herenhuis van parterre en verdieping met twee evenwijdige schilddaken en aan de voorzijde schilddak evenwijdig aan de straatas. Dakkapellen en hoekschoorstenen. Zware kroonlijst boven de voorge .. in Mijnsheerenland

Dwarshuis van alleen begane-grond met zadeldak tussen puntgevels. Rood gesausd metselwerk met gele vensterstrekken

Wilhelminastraat 64
Mijnsheerenland (Gemeente Binnenmaas)
Dwarshuis (XIXa) van alleen begane-grond met zadeldak tussen puntgevels. Rood gesausd metselwerk met gele vensterstrekken. Oorspronkelijk de..

Nederlands Hervormde Kerk: Toren

Kerkstraat 5
Mijnsheerenland (Gemeente Binnenmaas)
Toren van de Ned.Herv.Kerk. Met eenvoudige nissen en friezen-architectuur, bekroond door een ingesnoerde naaldspits. Houten gewelven. Klokke..

Nederlands Hervormde Kerk: smeedijzeren toegangshek, uitgevoerd in Lodewijk XV-stijl, met gebogen zijstukken en top, versierd met voluten en rocaillem ..

Kerkplein 6
Mijnsheerenland (Gemeente Binnenmaas)
Midden 18e eeuws smeedijzeren toegangshek, uitgevoerd in Lodewijk XV-stijl, met gebogen zijstukken en top, versierd met voluten en rocaillem..

Nederlands Hervormde Kerk: Laurentius /Gertrudis

van der Waalstraat 11A
Mijnsheerenland (Gemeente Binnenmaas)
Ned. Herv. KERK. Laat-gotisch bouwwerk, ca. 1500, met eenbeukig schip, smalle driezijdig gesloten koor. Inventaris: preekstoel met doophek (..

Boerderij "Vredebest" met grote schuur

Hoflaan 1
Mijnsheerenland (Gemeente Binnenmaas)
Boerderij "Bredebest". Hoeve (1862) met grote schuur en smaller woongedeelte. Ingezwenkte voorgevel met hoekvoluten en rechte lijst, gaaf be..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)