Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toren Hervormde Kerk in Mijdrecht

Kerkelijk Gebouw

Kerkstraat 11
3641EM Mijdrecht (gemeente De Ronde Venen)
Utrecht


Beschrijving van Toren Hervormde Kerk

Toren Hervormde Kerk. Na afbraak van de 16e eeuwse toren in dezelfde stijl herbouwd. Rijzige bakstenen romp in gotiserende trant met een detaillering in renaissancevormen. Vier, naar boven toe langer wordende geledingen, gescheiden door geprofileerde natuurstenen lijsten en geleed door slanke rondboognissen met schelpversieringen in de boogtrommels. Wijzerplaat met lofwerk in de westgevel. De romp van de toren is met hoekblokken versierd. Ingesnoerde naaldspits met ijzeren hekwerk aan de voet. Klokkenstoel met gelui bestaande uit twee klokken, waarvan een klok van G. Koster, 1668, diam. 102,3 cm. en een klok van A. Dankwart, 1664, diam. 72,3 cm. Twee torenuurwerken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30142
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toren Hervormde Kerk in Mijdrecht

Hervormde Kerk (Janskerk)

Kerkstraat 11
Mijdrecht (Gemeente De Ronde Venen)
Hervormde Kerk. Gepleisterd, kruisvormig gebouw uit het midden van de 19e eeuw. Drie der kruisarmen zijn driezijdig gesloten; de vierde word..

Pand met gekoppelde klokgevels

Dorpsstraat 23
Mijdrecht (Gemeente De Ronde Venen)
Pand met gekoppelde klokgevels, 18e eeuw.

Watertoren

Industrieweg 6
Mijdrecht (Gemeente De Ronde Venen)
Inleiding De WATERTOREN van Mijdrecht werd in 1937 gebouwd naar ontwerp van ingenieursbureau MABEG in opdracht van de Stichting Drinkwaterl..

Kop-romp boerderij

Industrieweg 30
Mijdrecht (Gemeente De Ronde Venen)
Inleiding Kop-romp BOERDERIJ, gebouwd in 1879 op de plaats van een oudere boerderij. De stichters van de boerderij kwamen uit Noord-Holland..

Houten, dubbele arbeiderswoning

Industrieweg 32
Mijdrecht (Gemeente De Ronde Venen)
Inleiding In de polder Groot Mijdrecht werd in 1889 een houten, dubbele ARBEIDERSWONING gebouwd in opdracht van Rijer Spaans, landbouwer te..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)