Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, blijkens een stichtingssteen, onder rieten wolfdak. Puntgevel, waarin vensters met luiken en schuiframen in Moordrecht

Boerderij

Oost Ringdijk 3
2841LD Moordrecht (gemeente Zuidplas)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1850


Beschrijving van Boerderij, blijkens een stichtingssteen, onder rieten wolfdak. Puntgevel, waarin vensters met luiken en schuiframen

Boerderij, blijkens een stichtingssteen uit 1850, onder rieten wolfdak. Puntgevel, waarin vensters met luiken en schuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30095
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, blijkens een stichtingssteen, onder rieten wolfdak. Puntgevel, waarin vensters met luiken en schuiframen in Moordrecht

Pastorie der R.K.Kerk

Oosteinde 23
Moordrecht (Gemeente Zuidplas)
PASTORIE der R.K.Kerk. Deftig herenhuis met verdieping en hoog schilddak met dakkapellen en schoorstenen, laatste kwart 19e eeuw. Voordeur m..

R.K.Kerk van de J.Joannes Onthoofding

Oosteinde 23
Moordrecht (Gemeente Zuidplas)
R.K.Kerk van de J.Joannes Onthoofding. Achter de pastorie gebouwde zaalkerk met houten klokketorentje, blijkens een stichtingssteen uit 1860..

Boerderij van het langhuistype

Middelblok 37
Gouderak (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding De onder aan de dijk gelegen BOERDERIJ van het voor de Krimpenerwaard kenmerkende langhuistype, is gebouwd rond het midden van de..

Schuur

Middelblok 37
Gouderak (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding De bij het boerderijcomplex behorende SCHUUR, vormgegeven in een Traditioneel Ambachtelijke trant, stamt mogelijk nog uit de 18de..

Twee panden met verdieping en schilddak

Dorpsstraat 4
Moordrecht (Gemeente Zuidplas)
a) Pand met verdieping en schilddak, tweede kwart 19e eeuw. Eenvoudige lijstgevel. Deur uit de bouwtijd in omlijsting door pilasters met hoo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij, blijkens een stichtingssteen, onder rieten wolfdak. Puntgevel, waarin vensters met luiken en schuiframen in Moordrecht

Foto's (1)