Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis met verdieping ter breedte van vijf vensterassen. Rijk gesneden deur in een omlijsting door pilasters, die een hoofdgestel met snijwerk dragen. Drie stoeppalen in Moordrecht

Woonhuis

Dorpsstraat 61
2841BH Moordrecht (gemeente Zuidplas)
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1800 1800 ca. 1800


Beschrijving van Herenhuis met verdieping ter breedte van vijf vensterassen. Rijk gesneden deur in een omlijsting door pilasters, die een hoofdgestel met snijwerk dragen. Drie stoeppalen

Herenhuis met verdieping ter breedte van vijf vensterassen, omstreeks 1800. Rijk gesneden deur in een omlijsting door pilasters, die een hoofdgestel met snijwerk dragen. Drie stoeppalen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30079
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis met verdieping ter breedte van vijf vensterassen. Rijk gesneden deur in een omlijsting door pilasters, die een hoofdgestel met snijwerk dragen. Drie stoeppalen in Moordrecht

Pand met verdieping en omlopend schilddak met dakkapel

Dorpsstraat 60
Moordrecht (Gemeente Zuidplas)
Pand met verdieping en omlopend schilddak met dakkapel. Lijstgevel begin 19e eeuw. Vensters met twintig- en dertig-ruitsschuiframen, roedenv..

Pand met verdieping, ter breedte van twee vensterassen

Dorpsstraat 58
Moordrecht (Gemeente Zuidplas)
Pand met verdieping, ter breedte van twee vensterassen, eerste kwart 19e eeuw. Gesneden deur in omlijsting door pilasters. Vensters met gepr..

Pand, bestaande uit drie evenwijdige vleugels met verdieping onder zadeldaken

Dorpsstraat 62
Moordrecht (Gemeente Zuidplas)
Pand, bestaande uit drie evenwijdige vleugels met verdieping onder zadeldaken, omstreeks 1800. Eenvoudige lijstgevel met hardstenen plint en..

Herenhuis met verdieping

Dorpsstraat 52
Moordrecht (Gemeente Zuidplas)
Herenhuis met verdieping, eind 18e eeuw. Rijk versierde middentravee met Lodewijk XVI-snijwerk en gecanneleerde pilasters met Ionische kapit..

Deftig herenhuis met verdieping

Dorpsstraat 48
Moordrecht (Gemeente Zuidplas)
Deftig herenhuis met verdieping. Breedte: vier vensterassen. Dubbele deur met panelen, gesneden bovenlicht en omlijsting door Ionische, geca..

Kaart & Routeplanner

Route naar Herenhuis met verdieping ter breedte van vijf vensterassen. Rijk gesneden deur in een omlijsting door pilasters, die een hoofdgestel met snijwerk dragen. Drie stoeppalen in Moordrecht

Foto's (2)