Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met zadeldak en brede lijstgevel, voorzien van hoeklisenen en in het midden een ingangspartij met rijke deuren en vensteromlijsting, gesneden deur- en deurkalf in Monnickendam

Woonhuis

Noordeinde 24
1141AM Monnickendam (gemeente Waterland)
Noord Holland


Beschrijving van Huis met zadeldak en brede lijstgevel, voorzien van hoeklisenen en in het midden een ingangspartij met rijke deuren en vensteromlijsting, gesneden deur- en deurkalf

Huis met zadeldak en brede lijstgevel, voorzien van hoeklisenen en in het midden een ingangspartij met rijke deuren en vensteromlijsting, gesneden deur- en deurkalf in Lodewijk XIV- en XVI-stijl, en een lodewijk XIV-snijraam. Glooiende overgang tussen gevel en straat. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30013
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met zadeldak en brede lijstgevel, voorzien van hoeklisenen en in het midden een ingangspartij met rijke deuren en vensteromlijsting, gesneden deur- en deurkalf in Monnickendam

Huis met eenvoudige puntgevel, voorzien van een grotendeels houten pui

Noordeinde 26
Monnickendam (Gemeente Waterland)
Huis met eenvoudige puntgevel, voorzien van een grotendeels houten pui, XVIIa, waarin een gesneden deurkalf. In het fries stenen met ANNO en..

Huis met schilddak en lijstgevel

Noordeinde 20
Monnickendam (Gemeente Waterland)
Huis met schilddak en lijstgevel, XIX A. Dubbele deur en snijraam in ionische pilasteromlijsting. Dakkapel met gebogen fronton en vleugelstu..

Huis met trapgevel

Noordeinde 17
Monnickendam (Gemeente Waterland)
Huis met trapgevel, XVIIa. Hoekblokken en horizontale lijsten. Vensterbogen met maskersluitstenen, van welke de bovenste tevens kraagsteen i..

Huis met klokgevel, voorzien van gebeeldhouwde afdekkingen in Lodewijk xv-stijl

Noordeinde 18
Monnickendam (Gemeente Waterland)
Huis met klokgevel, voorzien van gebeeldhouwde afdekkingen in Lodewijk XV-stijl. Dubbele deur met gesneden naald, XVIIId, en een rijk snijra..

Huisje met lijstgevel

Noordeinde 16
Monnickendam (Gemeente Waterland)
Huisje met lijstgevel, waarvan de pui geleed wordt door vier pilasters, XIX A.

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)