Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met twee schilddaken, een brede lijstgevel en aan de straat twee dakkapellen met gebogen fronton en zijvoluten in Monnickendam

Woonhuis

Noordeinde 23
1141AE Monnickendam (gemeente Waterland)
Noord Holland


Beschrijving van Huis met twee schilddaken, een brede lijstgevel en aan de straat twee dakkapellen met gebogen fronton en zijvoluten

Huis met twee schilddaken, een brede lijstgevel en aan de straat twee dakkapellen met gebogen fronton en zijvoluten, XIX A. Pui rechts gewijzigd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 30001
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met twee schilddaken, een brede lijstgevel en aan de straat twee dakkapellen met gebogen fronton en zijvoluten in Monnickendam

Herenhuis

Noordeinde 21
Monnickendam (Gemeente Waterland)
Herenhuis, XVIIIb gebouwd door de familie Stichter. Monumentale natuurstenen lijstgevel met gebeeldhouwde middenpartij en bekroning in Lodew..

Huis met eenvoudige puntgevel, voorzien van een grotendeels houten pui

Noordeinde 26
Monnickendam (Gemeente Waterland)
Huis met eenvoudige puntgevel, voorzien van een grotendeels houten pui, XVIIa, waarin een gesneden deurkalf. In het fries stenen met ANNO en..

Huis met lijstgevel

Noordeinde 19
Monnickendam (Gemeente Waterland)
Huis met lijstgevel, XVIII B; de ingang met bovenlicht tussen verdiepte pilasters.

Huis met zadeldak en brede lijstgevel, voorzien van hoeklisenen en in het midden een ingangspartij met rijke deuren en vensteromlijsting, gesneden deu ..

Noordeinde 24
Monnickendam (Gemeente Waterland)
Huis met zadeldak en brede lijstgevel, voorzien van hoeklisenen en in het midden een ingangspartij met rijke deuren en vensteromlijsting, ge..

Huis met trapgevel

Noordeinde 17
Monnickendam (Gemeente Waterland)
Huis met trapgevel, XVIIa. Hoekblokken en horizontale lijsten. Vensterbogen met maskersluitstenen, van welke de bovenste tevens kraagsteen i..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)