Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grote boerderij. Het bedrijfsgedeelte vormt met het woonhuis een haakse plattegrond. In de voorgevel vensters, waarin ramen met negenruits- en kleinere roedenverdeling. Rieten daken in Molenaarsgraaf

Boerderij

Graafdijk-west 29
2973XE Molenaarsgraaf (gemeente Graafstroom)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1808 (jaartalsteen)


Beschrijving van Grote boerderij. Het bedrijfsgedeelte vormt met het woonhuis een haakse plattegrond. In de voorgevel vensters, waarin ramen met negenruits- en kleinere roedenverdeling. Rieten daken

Grote boerderij, gedateerd op een jaartalsteen: 1808. Het bedrijfsgedeelte vormt met het woonhuis een haakse plattegrond. In de voorgevel vensters, waarin ramen met negenruits- en kleinere roedenverdeling. Rieten daken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29965
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grote boerderij. Het bedrijfsgedeelte vormt met het woonhuis een haakse plattegrond. In de voorgevel vensters, waarin ramen met negenruits- en kleinere roedenverdeling. Rieten daken in Molenaarsgraaf

Boerderij met rechte puntgevel en links onderkelderd gedeelte onder zadeldak met puntgevel, parallel aan de straat lopend. Peilstenen, herinnerend aan ..

Graafdijk-west 28
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Boerderij (XVII ?) met rechte puntgevel en links onderkelderd gedeelte onder zadeldak met puntgevel, parallel aan de straat lopend. Peilsten..

Boerderij waarvan de doorsnede een asymmetrische vorm heeft

Gijbelandsedijk 17
Brandwijk (Gemeente Graafstroom)
BOERDERIJ (XVII ?), waarvan de doorsnede een asymmetrische vorm heeft. Hoog zadeldak met wolfeind. De stal, onder een dak met het woonhuis, ..

Eenvoudige boerderij met puntgevel en hoog rieten dak

Gijbelandsedijk 16
Brandwijk (Gemeente Graafstroom)
Eenvoudige boerderij (XVIII ?) met puntgevel en hoog rieten dak.

Gave boerderij met kernachtige hoofdvorm

Gijbelandsedijk 12
Brandwijk (Gemeente Graafstroom)
Gave BOERDERIJ met kernachtige hoofdvorm (midden XIX). Hoog, rieten zadeldak met wolfeind; eenvoudige bakstenen voorgevel, waarin vensters m..

Boerderij onder rieten dak

Graafdijk-west 10
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Boerderij (XVIII) onder rieten dak. In de hoge voorgevel vlechtingen, vensters met kleine roedenverdeling en drie peilstenen, herinnerend aa..

Kaart & Routeplanner

Route naar Grote boerderij. Het bedrijfsgedeelte vormt met het woonhuis een haakse plattegrond. In de voorgevel vensters, waarin ramen met negenruits- en kleinere roedenverdeling. Rieten daken in Molenaarsgraaf

Foto's (1)