Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met rechte puntgevel en links onderkelderd gedeelte onder zadeldak met puntgevel, parallel aan de straat lopend. Peilstenen, herinnerend aan hoge waterstanden in 1740 en 1800 in Molenaarsgraaf

Boerderij

Graafdijk-west 28
2973XE Molenaarsgraaf (gemeente Graafstroom)
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 17e eeuw 1600 mogelijk 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij met rechte puntgevel en links onderkelderd gedeelte onder zadeldak met puntgevel, parallel aan de straat lopend. Peilstenen, herinnerend aan hoge waterstanden in 1740 en 1800

Boerderij (XVII ?) met rechte puntgevel en links onderkelderd gedeelte onder zadeldak met puntgevel, parallel aan de straat lopend. Peilstenen, herinnerend aan hoge waterstanden in 1740 en 1800. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29964
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met rechte puntgevel en links onderkelderd gedeelte onder zadeldak met puntgevel, parallel aan de straat lopend. Peilstenen, herinnerend aan hoge waterstanden in 1740 en 1800 in Molenaarsgraaf

Grote boerderij. Het bedrijfsgedeelte vormt met het woonhuis een haakse plattegrond. In de voorgevel vensters, waarin ramen met negenruits- en kleiner ..

Graafdijk-west 29
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Grote boerderij, gedateerd op een jaartalsteen: 1808. Het bedrijfsgedeelte vormt met het woonhuis een haakse plattegrond. In de voorgevel ve..

Boerderij waarvan de doorsnede een asymmetrische vorm heeft

Gijbelandsedijk 17
Brandwijk (Gemeente Graafstroom)
BOERDERIJ (XVII ?), waarvan de doorsnede een asymmetrische vorm heeft. Hoog zadeldak met wolfeind. De stal, onder een dak met het woonhuis, ..

Eenvoudige boerderij met puntgevel en hoog rieten dak

Gijbelandsedijk 16
Brandwijk (Gemeente Graafstroom)
Eenvoudige boerderij (XVIII ?) met puntgevel en hoog rieten dak.

Gave boerderij met kernachtige hoofdvorm

Gijbelandsedijk 12
Brandwijk (Gemeente Graafstroom)
Gave BOERDERIJ met kernachtige hoofdvorm (midden XIX). Hoog, rieten zadeldak met wolfeind; eenvoudige bakstenen voorgevel, waarin vensters m..

Boerderij onder rieten dak

Graafdijk-west 10
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Boerderij (XVIII) onder rieten dak. In de hoge voorgevel vlechtingen, vensters met kleine roedenverdeling en drie peilstenen, herinnerend aa..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij met rechte puntgevel en links onderkelderd gedeelte onder zadeldak met puntgevel, parallel aan de straat lopend. Peilstenen, herinnerend aan hoge waterstanden in 1740 en 1800 in Molenaarsgraaf

Foto's (13)

Alle 13 foto's weergeven