Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder rieten dak in Molenaarsgraaf

Boerderij

Graafdijk-west 10
2973XD Molenaarsgraaf (gemeente Graafstroom)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1740


Beschrijving van Boerderij onder rieten dak

Boerderij (XVIII) onder rieten dak. In de hoge voorgevel vlechtingen, vensters met kleine roedenverdeling en drie peilstenen, herinnerend aan hoge waterstanden. Stal, gedeeltelijk van gepotdekselde houten delen. Op de deurlatei het geschilderde jaartal: 1740. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29963
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder rieten dak in Molenaarsgraaf

Boerderij onder rieten dak

Graafdijk-west 3
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Monumentale boerderij (XVII) onder rieten dak. In het woongedeelte hoog gelegen kamer met vloeddeur, geflankeerd door twee vensters met luik..

Nederlands Hervormde Pastorie

Dorpsstraat 32
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Ned. Hervormde Pastorie. Deftig herenhuis (XIXb) van parterre en verdieping, vijf assen breed, met schilddak, bekroond door schoorstenen en ..

Rijzige boerderij met hoog, rieten zadeldak en aan de voorzijde een bakstenen puntgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen

Gijbelandsedijk 39
Brandwijk (Gemeente Graafstroom)
Rijzige boerderij (midden XIX) met hoog, rieten zadeldak en aan de voorzijde een bakstenen puntgevel met vlechtingen en vensters met zesruit..

Nederlands Hervormde Kerk

Dorpsstraat 28
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Nederlands Hervormde Kerk. Mooie, laat-gotische dorpskerk, bestaande uit een eenbeukig schip en een iets smaller en lager koor met vijfzijdi..

Boerderij met rechte puntgevel en links onderkelderd gedeelte onder zadeldak met puntgevel, parallel aan de straat lopend. Peilstenen, herinnerend aan ..

Graafdijk-west 28
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Boerderij (XVII ?) met rechte puntgevel en links onderkelderd gedeelte onder zadeldak met puntgevel, parallel aan de straat lopend. Peilsten..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij onder rieten dak in Molenaarsgraaf

Foto's (1)