Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, waarvan het woongedeelte een afgeknotte puntgevel met sierankers heeft en links een opkamer. Hogere houten stal onder een rieten dak met het woongedeelte in Molenaarsgraaf

Boerderij

Graafdijk-oost 12
2973XA Molenaarsgraaf (gemeente Graafstroom)
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 17e eeuw 1600 mogelijk 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij, waarvan het woongedeelte een afgeknotte puntgevel met sierankers heeft en links een opkamer. Hogere houten stal onder een rieten dak met het woongedeelte

Boerderij (XVII ?), waarvan het woongedeelte een afgeknotte puntgevel met sierankers heeft en links een opkamer. Hogere houten stal onder een rieten dak met het woongedeelte. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29958
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, waarvan het woongedeelte een afgeknotte puntgevel met sierankers heeft en links een opkamer. Hogere houten stal onder een rieten dak met het woongedeelte in Molenaarsgraaf

Boerderij onder hoog, rieten wolfdak met in de rechter zijgevel inrijdeuren onder opgewipt dakgedeelte. In de voorgevel vensters met 20-ruitsschuifram ..

Graafdijk-oost 6
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Boerderij 18e eeuw onder hoog, rieten wolfdak met in de rechter zijgevel inrijdeuren onder opgewipt dakgedeelte. In de voorgevel vensters me..

Boerderij, waarvan woon- en bedrijfsgedeelte onder een rieten zadeldak. Gepleisterde voorgevel met sierankers, vensters met luiken en zesruitsschuifra ..

Graafdijk-oost 16
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Monumentale boerderij (XVII), waarvan woon- en bedrijfsgedeelte onder een rieten zadeldak. Gepleisterde voorgevel met sierankers, vensters m..

Boerderij, waarvan het woongedeelte bestaat uit twee, parallel lopende delen onder rieten zadeldaken met puntgevels. Geblokte ontlastingsbogen, sieran ..

Graafdijk-oost 1
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Boerderij (XVII), waarvan het woongedeelte bestaat uit twee, parallel lopende delen onder rieten zadeldaken met puntgevels. Geblokte ontlast..

Boerderij onder rieten dak. Voorgevel met vlechtingen, vensters met luiken en twaalfruitsschuiframen, vloeddeur, waardoor trap met natuurstenen treden ..

Graafdijk-oost 24
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Boerderij (XVII) onder rieten dak. Voorgevel met vlechtingen, vensters met luiken en twaalfruitsschuiframen, vloeddeur, waardoor trap met na..

Langgerekte boerderij onder rieten zadeldak

Graafdijk-oost 51
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Langgerekte boerderij (XVII ?) onder rieten zadeldak. Woonhuis met vensters, voorzien van luiken en vier- zes- en negenruitsschuiframen. In ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij, waarvan het woongedeelte een afgeknotte puntgevel met sierankers heeft en links een opkamer. Hogere houten stal onder een rieten dak met het woongedeelte in Molenaarsgraaf