Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder hoog, rieten wolfdak met in de rechter zijgevel inrijdeuren onder opgewipt dakgedeelte. In de voorgevel vensters met 20-ruitsschuiframen in Molenaarsgraaf

Boerderij

Graafdijk-oost 6
2973XA Molenaarsgraaf (gemeente Graafstroom)
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij onder hoog, rieten wolfdak met in de rechter zijgevel inrijdeuren onder opgewipt dakgedeelte. In de voorgevel vensters met 20-ruitsschuiframen

Boerderij 18e eeuw onder hoog, rieten wolfdak met in de rechter zijgevel inrijdeuren onder opgewipt dakgedeelte. In de voorgevel vensters met 20-ruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29957
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder hoog, rieten wolfdak met in de rechter zijgevel inrijdeuren onder opgewipt dakgedeelte. In de voorgevel vensters met 20-ruitsschuiframen in Molenaarsgraaf

Boerderij, waarvan het woongedeelte bestaat uit twee, parallel lopende delen onder rieten zadeldaken met puntgevels. Geblokte ontlastingsbogen, sieran ..

Graafdijk-oost 1
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Boerderij (XVII), waarvan het woongedeelte bestaat uit twee, parallel lopende delen onder rieten zadeldaken met puntgevels. Geblokte ontlast..

Boerderij, waarvan het woongedeelte een afgeknotte puntgevel met sierankers heeft en links een opkamer. Hogere houten stal onder een rieten dak met he ..

Graafdijk-oost 12
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Boerderij (XVII ?), waarvan het woongedeelte een afgeknotte puntgevel met sierankers heeft en links een opkamer. Hogere houten stal onder ee..

Boerderij, waarvan woon- en bedrijfsgedeelte onder een rieten zadeldak. Gepleisterde voorgevel met sierankers, vensters met luiken en zesruitsschuifra ..

Graafdijk-oost 16
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Monumentale boerderij (XVII), waarvan woon- en bedrijfsgedeelte onder een rieten zadeldak. Gepleisterde voorgevel met sierankers, vensters m..

Boerderij onder rieten dak. Voorgevel met vlechtingen, vensters met luiken en twaalfruitsschuiframen, vloeddeur, waardoor trap met natuurstenen treden ..

Graafdijk-oost 24
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Boerderij (XVII) onder rieten dak. Voorgevel met vlechtingen, vensters met luiken en twaalfruitsschuiframen, vloeddeur, waardoor trap met na..

Het Hoge Huis

B 30
Ottoland (Gemeente Graafstroom)
Monumentale HOFSTEDE 'Het Hoge Huis', in oorsprong XVIII A (?) met brede voorgevel van het woonhuis, dat grotendeels als opkamer is opgevat ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij onder hoog, rieten wolfdak met in de rechter zijgevel inrijdeuren onder opgewipt dakgedeelte. In de voorgevel vensters met 20-ruitsschuiframen in Molenaarsgraaf

Foto's (2)