Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder zadeldak, aan de achterzijde afgesloten door een gepleisterde puntgevel; aan de voorzijde afgewolfd en aansluitend tegen een gepleisterde gevel met ingezwenkte zijkanten en houten kroonlijs .. in Sommelsdijk

Woonhuis

Marktveld 7
3245AM Sommelsdijk (gemeente Middelharnis)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Pand onder zadeldak, aan de achterzijde afgesloten door een gepleisterde puntgevel; aan de voorzijde afgewolfd en aansluitend tegen een gepleisterde gevel met ingezwenkte zijkanten en houten kroonlijs ..

Pand uit de 17e eeuw onder zadeldak, aan de achterzijde afgesloten door een gepleisterde puntgevel; aan de voorzijde afgewolfd en aansluitend tegen een gepleisterde gevel met ingezwenkte zijkanten en houten kroonlijst, 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29840
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder zadeldak, aan de achterzijde afgesloten door een gepleisterde puntgevel; aan de voorzijde afgewolfd en aansluitend tegen een gepleisterde gevel met ingezwenkte zijkanten en houten kroonlijs .. in Sommelsdijk

Kerkhofhek

Marktveld 11by13
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
KERKHOFHEK. Ten noorden van de toren twee hardstenen hekpijlers, waartegen doodskoppen en bekroond door eenvoudige Lodewijk XVI-vazen.

Gepleisterd pand onder twee schilddaken. Gevel met middenrisaliet en hoekpenanten, cordonlijst; houten kroonlijst en vensters met zesruitsschuiframen. ..

Marktveld 1
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
Gepleisterd pand onder twee schilddaken. Gevel uit het derde kwart van de 19e eeuw met middenrisaliet en hoekpenanten, cordonlijst; houten k..

Pand voorzien van zadeldak met voor- en achterzijde puntgevels. Aanbouw onder lessenaarsdak

Marktveld 18
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
PAND op de hoek van de Kerkstraat, waarschijnlijk 17e eeuw. Zadeldak met voor- en achterzijde puntgevels. Aanbouw onder lessenaarsdak aan de..

Nederlands Hervormde Kerk (delen)

Marktveld 13
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
NED.HERVORMDE KERK. Overblijfsel van een in 1499 voltooide driebeukige kruiskerk. Hersteld na een brand in 1632, waarbij de kruisingstoren ..

Pand met trapgevel, versierd met geprofileerde waterlijsten en, boven het zoldervenster, een geprofileerde ontlastingsboog op consoles, waarin een dri ..

Kerkstraat 3
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
17e eeuws pand met trapgevel, versierd met geprofileerde waterlijsten en, boven het zoldervenster, een geprofileerde ontlastingsboog op cons..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand onder zadeldak, aan de achterzijde afgesloten door een gepleisterde puntgevel; aan de voorzijde afgewolfd en aansluitend tegen een gepleisterde gevel met ingezwenkte zijkanten en houten kroonlijs .. in Sommelsdijk

Foto's (1)