Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterd pand onder twee schilddaken. Gevel met middenrisaliet en hoekpenanten, cordonlijst; houten kroonlijst en vensters met zesruitsschuiframen. Hardstenen stoeppalen en ijzeren hekken in Sommelsdijk

Woonhuis

Marktveld 1
3245AM Sommelsdijk (gemeente Middelharnis)
Zuid Holland

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw 1850 derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Gepleisterd pand onder twee schilddaken. Gevel met middenrisaliet en hoekpenanten, cordonlijst; houten kroonlijst en vensters met zesruitsschuiframen. Hardstenen stoeppalen en ijzeren hekken

Gepleisterd pand onder twee schilddaken. Gevel uit het derde kwart van de 19e eeuw met middenrisaliet en hoekpenanten, cordonlijst; houten kroonlijst en vensters met zesruitsschuiframen. Hardstenen stoeppalen en ijzeren hekken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29839
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterd pand onder twee schilddaken. Gevel met middenrisaliet en hoekpenanten, cordonlijst; houten kroonlijst en vensters met zesruitsschuiframen. Hardstenen stoeppalen en ijzeren hekken in Sommelsdijk

Pand onder zadeldak, aan de achterzijde afgesloten door een gepleisterde puntgevel; aan de voorzijde afgewolfd en aansluitend tegen een gepleisterde g ..

Marktveld 7
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
Pand uit de 17e eeuw onder zadeldak, aan de achterzijde afgesloten door een gepleisterde puntgevel; aan de voorzijde afgewolfd en aansluiten..

Pand met verdieping en vernieuwd zadeldak, evenwijdig aan de straat

Voorstraat 41
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
Pand met verdieping en vernieuwd zadeldak, evenwijdig aan de straat, 17e eeuw. Het bovendeel van de gevel met bepleistering, houten kroonlij..

Pand met gepleisterde lijstgevel met cordonbanden en boven de kroonlijst, kantelen

Voorstraat 42
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
Pand met gepleisterde lijstgevel, midden 19e eeuw, met cordonbanden en boven de kroonlijst, kantelen. De vensters van de verdieping hebben z..

Pand voorzien van zadeldak met voor- en achterzijde puntgevels. Aanbouw onder lessenaarsdak

Marktveld 18
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
PAND op de hoek van de Kerkstraat, waarschijnlijk 17e eeuw. Zadeldak met voor- en achterzijde puntgevels. Aanbouw onder lessenaarsdak aan de..

Pand met trapgevel, versierd met geprofileerde waterlijsten en, boven het zoldervenster, een geprofileerde ontlastingsboog op consoles, waarin een dri ..

Kerkstraat 3
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
17e eeuws pand met trapgevel, versierd met geprofileerde waterlijsten en, boven het zoldervenster, een geprofileerde ontlastingsboog op cons..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gepleisterd pand onder twee schilddaken. Gevel met middenrisaliet en hoekpenanten, cordonlijst; houten kroonlijst en vensters met zesruitsschuiframen. Hardstenen stoeppalen en ijzeren hekken in Sommelsdijk

Foto's (2)