Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve De Kleiburg in Sommelsdijk

Boerderij

Kleiburgseweg 1
3245NC Sommelsdijk (gemeente Middelharnis)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1666


Beschrijving van Hoeve De Kleiburg

"Hoeve De Kleiburg". Boerderij met monumentale trapgevel uit 1666.Vensters met geblokte ontlastingsbogen en, in de verdieping, halve kruiskozijnen met onderluikjes. Gebeeldhouwde gevelbekroning. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29836
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve De Kleiburg in Sommelsdijk

Droogschuur

Molenweg 50
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
Inleiding DROOGSCHUUR voor uienzaad, gelegen aan de Molenweg in Sommelsdijk en gebouwd rond 1913. De schuur werd gebruikt voor het drogen..

Watertoren

Watertoren 2
Dirksland
Inleiding WATERTOREN in 1939-1941 gebouwd naar ontwerp van J. Gerber in een aan de Delftse School verwante stijl. Vanaf het midden van de j..

Pand, met zadeldak en puntgevel, waarin vlechtingen. Twee deuren met geprofileerde kalven en eenvoudige bovenlichten

Enkele Ring 49
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
Pand, waarschijnlijk uit de 18e eeuw, met zadeldak en puntgevel, waarin vlechtingen. Twee deuren met geprofileerde kalven en eenvoudige bove..

Pand zonder verdieping onder zadeldak tussen puntgevels aan voor- en achterzijde. In de gepleisterde voorgevel vensters met bij de restauratie aangebr ..

Enkele Ring 59
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
17e eeuw pand zonder verdieping onder zadeldak tussen puntgevels aan voor- en achterzijde. In de gepleisterde voorgevel vensters met bij de ..

Linker gedeelte van pand, op de hoek van de Oost-Indische Hoek, draagt een zadeldak, dat aan de voorzijde wordt afgesloten door een IJsselstenen trapg ..

Enkele Ring 39
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
Het linker gedeelte van dit pand, op de hoek van de Oost-Indische Hoek, dateert uit de 17e en draagt een zadeldak, dat aan de voorzijde word..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoeve De Kleiburg in Sommelsdijk