Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koetshuis met verdieping en door pannen gedekt schilddak, evenwijdig aan de straat. Aan de straatzijde drie rechthoekige inrijdeuren, waarboven een hooiluik, geflankeerd door twee vensters met zesruit .. in Sommelsdijk

Gebouw

Van Gorcumstraat 20
3245BE Sommelsdijk (gemeente Middelharnis)
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Koetshuis met verdieping en door pannen gedekt schilddak, evenwijdig aan de straat. Aan de straatzijde drie rechthoekige inrijdeuren, waarboven een hooiluik, geflankeerd door twee vensters met zesruit ..

Koetshuis (behoort bij Voortstraat 31) met verdieping en door pannen gedekt schilddak, evenwijdig aan de straat. Aan de straatzijde drie rechthoekige inrijdeuren, waarboven een hooiluik, geflankeerd door twee vensters met zesruitsschuiframen. In de gevel aan de tuinzijde vensters met twaalfruitsramen. Eerste helft 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29823
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koetshuis met verdieping en door pannen gedekt schilddak, evenwijdig aan de straat. Aan de straatzijde drie rechthoekige inrijdeuren, waarboven een hooiluik, geflankeerd door twee vensters met zesruit .. in Sommelsdijk

Pand met verdieping en schilddak

Voorstraat 35
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
Pand met verdieping en schilddak. Gepleisterde lijstgevel met boven de vensters, die geprofileerde omlijstingen met afgeronde bovenhoeken he..

Pand met hoge puntgevel onder rollaag

Voorstraat 29
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
Pand met hoge puntgevel onder rollaag. Gevelsteen met metselaars-attributen en jaartal: 1683. Vensters, waarin twaalf- en zestienruitsschuif..

Hoog pand met tot puntgevel gewijzigde trapgevel, thans afgedekt met een rollaag

Voorstraat 31
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
Hoog pand met tot puntgevel gewijzigde trapgevel, thans afgedekt met een rollaag. Top met natuurstenen geprofileerde waterlijsten en banden...

Pandje met smalle gevel, waarvan de top ingezwenkte zijkanten

Voorstraat 33
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
Pandje met smalle gevel, waarvan de top ingezwenkte zijkanten, gebeeldhouwde voluten op de dekplaatjes en een fronton met banderolle, waarin..

Pand met verdieping en half zadeldak

Voorstraat 27
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
Pand met verdieping en half zadeldak, 17e of 18e eeuw. Gepleisterde gevel onder rechte kroonlijst, 19e eeuw. Vensters met zesruitsschuiframe..

Kaart & Routeplanner

Route naar Koetshuis met verdieping en door pannen gedekt schilddak, evenwijdig aan de straat. Aan de straatzijde drie rechthoekige inrijdeuren, waarboven een hooiluik, geflankeerd door twee vensters met zesruit .. in Sommelsdijk