Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Welgelegen in Middelburg

Woonhuis

Noordweg 402
4333KK Middelburg
Zeeland

Bouwjaar: 1662


Beschrijving van Welgelegen

Hof "Welgelegen". Gepleisterde POORTPALEN waarop "Anno" en "1662". Woonhuis in gele stenen met gepleisterde topgevel met hoog pannen zadeldak tussen de topgevels. Dakkapel met opgewipte pannen lessenaarsdak. Bakgoot op ijzeren haken en staafankers. Aangebouwde wagenschuur met pannen zadeldak en zinken goot op beugels. Afhang aan woonhuis met lessenaarsdak en vernieuwde gevel. Gewitte en geteerde plint. Zes-ruits schuiframen met twee-paneels luiken. Rollagen boven ramen. Voordeur met bovenlicht en rollaag erboven. Vrijstaande schuur in steen met rieten schilddak met tasluik in opgewipt gedeelte. Los schuurtje op erf in hout met pannen zadeldak. XVII-XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29735
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Welgelegen in Middelburg

'De kersenburg'

Noordweg 381
Middelburg
"De Kersenburg"; fraaie, vroeg 18e eeuwse boerderij van het Zeeuwse schuurtype, bestaande uit een grotendeels in schoon metselwerk opgetrokk..

Romp van molen De Hoop

Noordweg 482
Middelburg
Inleiding Romp van molen De Hoop, een voormalige stellingmolen gebouwd in 1721 en na een brand in 1943 voorzien van een maalinstallatie; in..

Interbellum woning

Noordweg 491
Middelburg
Omschrijving Woonhuis op rechthoekige plattegrond met smalle aanbouw aan achterzijde en erkeruitbouw aan zij- en voorkant. Opgetrokken uit ..

Voormalig gemeentehuis

Noordweg 493
Middelburg
Inleiding Voormalig gemeentehuis, in 1931 in Interbellum-architectuur gebouwd, uitgevoerd door aannemer M. Walraven. Omschrijving Pand op..

Groenoord

Noordweg 497
Middelburg
Omschrijving Voormalige burgemeesterswoning op rechthoekige plattegrond met diverse erkers en aanbouwtjes. Twee bouwlagen hoog met asymmetr..

Kaart & Routeplanner

Route naar Welgelegen in Middelburg

Foto's (3)