Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij in Middelburg

Boerderij

Breeweg 102
4335SK Middelburg
Zeeland

Bouwjaar: 1598 (jaartalankers)


Beschrijving van Boerderij

BOERDERIJ bestaande uit een woongedeelte met in het verlengde daarvan, onder één dak, het bedrijfsgedeelte (langwerpige schuur). Het woongedeelte is voorzien van schijnmetselwerk en gedekt met een rood pannen schilddak. De asymmetrisch ingedeelde voorgevel heeft jaartalankers 1598, een voordeur en meerruitsschuiframen van diverse formaten. Het bedrijfsgedeelte is van jongere datum en opgetrokken in gele baksteen. Het dak is deels met rode oud Hollandse pannen en deels met riet gedekt. In de zijgevels zijn houten deuren, gietijzeren en betonnen stalramen en een hooiluik aanwezig. De achtergevel is van houten rabatdelen op een stenen plint. Haaks op de boerderij, ter linkerzijde van de voorgevel, staat een bakstenen schuurtje (schuurkap) met rood pannen tentdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29729
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij in Middelburg

Hof Ter Hooge

Breeweg 79
Middelburg
Omschrijving onderdeel 8: BOERDERIJ HOF TER HOOGE, BREEWEG 79. Boerderij bestaande uit een in baksteen opgetrokken woonhuis onder schilddak..

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 1: KASTEEL. In wezen laat-middeleeuws, thans in midden 18e eeuwse gedaante; het streng symmetrische bakstenen gebou..

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, (XIXb). Het park is qua lay-out een landschappelijk park; hoewel er vanwege de inundatie weinig oud ..

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 3: ORANJERIE,( XIXd). Ten zuidoosten van het huis langs de oorspronkelijke oprit; bakstenen gebouw met één bouwla..

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 4: DIENSTWONINGEN,( XIXa). Aan de oostrand van het complex een bakstenen gebouw op smalle rechthoekige plattegrond ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij in Middelburg