Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Restanten van de voormalige omwalling van 1595-1598, gewijzigd in 1848, omgevormd tot plantsoenen naar ontwerp van Zocher. Omvat de bolwerken van de Veerseweg (oost) tot aan de Winterstraat (zuidwest) .. in Middelburg

Militair Object

Restanten omwalling
4330AA Middelburg
Zeeland


Beschrijving van Restanten van de voormalige omwalling van 1595-1598, gewijzigd in 1848, omgevormd tot plantsoenen naar ontwerp van Zocher. Omvat de bolwerken van de Veerseweg (oost) tot aan de Winterstraat (zuidwest) ..

Restanten van de voormalige omwalling van 1595-1598, gewijzigd in 1848, omgevormd tot plantsoenen naar ontwerp van Zocher. Het betreft de bolwerken vanaf het begin van de Veerseweg aan de oostelijke zijde der stad tot aan de Winterstraat aan de zuidwestzijde, in totaal omvattend negen voormalige bastions met de voor de aardwerken liggende vest. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29719
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Restanten van de voormalige omwalling van 1595-1598, gewijzigd in 1848, omgevormd tot plantsoenen naar ontwerp van Zocher. Omvat de bolwerken van de Veerseweg (oost) tot aan de Winterstraat (zuidwest) .. in Middelburg

Langeviele Bolwerk en Seisbolwerk

Overblijfselen grachten en wallen
Middelburg
Uit de overblijfselen van de grachten en wallen is nog duidelijk, voornamelijk aan de noordwestzijde van het Kanaal door Walcheren, het belo..

Courtine i-iicourtine met voorliggende gracht

Vesting Middelburg
Middelburg
COURTINE I-IICourtine met voorliggende gracht ter breedte van ca. 50m, buitengrachtboord ter breedte van ca. 5m en nabij het midden een rece..

Bolwerk iibastion met voorliggende gracht

Vesting Middelburg
Middelburg
BOLWERK IIBastion met voorliggende gracht ter breedte van ca. 40m en buitengrachtboord ter breedte van ca. 5m.

Courtine ii-iiicourtine met voorliggende gracht

Vesting Middelburg
Middelburg
COURTINE II-IIICourtine met voorliggende gracht ter breedte van ca. 50m, buitengrachtboord ter breedte van ca. 5m en nabij bolwerk III een g..

Bolwerk iiibastion met voorliggende gracht

Vesting Middelburg
Middelburg
BOLWERK IIIBastion met voorliggende gracht ter breedte van ca. 40m en buitengrachtboord ter breedte van ca. 5m.

Kaart & Routeplanner

Route naar Restanten van de voormalige omwalling van 1595-1598, gewijzigd in 1848, omgevormd tot plantsoenen naar ontwerp van Zocher. Omvat de bolwerken van de Veerseweg (oost) tot aan de Winterstraat (zuidwest) .. in Middelburg

Foto's (1)