Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met op smalle hardstenen plint geplaatste rechte gevel, op de hoeken afgesloten door geblokte hardstenen pilasters in Middelburg

Woonhuis

Zuidsingel 126
4331RW Middelburg
Zeeland


Beschrijving van Huis met op smalle hardstenen plint geplaatste rechte gevel, op de hoeken afgesloten door geblokte hardstenen pilasters

Huis met op smalle hardstenen plint geplaatste rechte gevel, op de hoeken afgesloten door geblokte hardstenen pilasters. In de met geblokte hardsteen beklede middenrisaliet een voordeur met forse omlijsting en, in een verband daarmee, een met snijwerk bekroond middenvenster. Kroonlijst met consoles. Schilddak met hoekschoorstenen. XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29718
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met op smalle hardstenen plint geplaatste rechte gevel, op de hoeken afgesloten door geblokte hardstenen pilasters in Middelburg

Pand zonder verdieping bescheiden pand met rechte gevel aan de straat

Zuidsingel 118
Middelburg
Verdiepingloos bescheiden pand met rechte gevel aan de straat. Voordeur met gekoppelde kozijnen. XVIII-XIX.

Dubbel pand bestaande uit rechts een gedeelte met een eenvoudige tuitgevel met schuifvensters

Zuidsingel 116
Middelburg
Dubbel pand bestaande uit rechts een gedeelte met een eenvoudige tuitgevel met schuifvensters. Links rechte gevel met zelfde venstertype en ..

Bescheiden pandje met rechte gevel aan de straat

Zuidsingel 114
Middelburg
Bescheiden pandje met rechte gevel aan de straat. Schuifvensters. Langszij rudiment van een trappenhuis of trappentoren? XVIII-XIX.

Huis genaamd 'De hope' met puntgevel waarin natuurstenen banden, sierankers en boven de ramen van de verdieping bogen met op de sluitsteen een gebeeld ..

Spanjaardstraat 43
Middelburg
HUIS genaamd "De Hope" met puntgevel waarin natuurstenen banden, sierankers en boven de ramen van de verdieping bogen met op de sluitsteen e..

Huis met gepleisterde rechte gevel

Spanjaardstraat 49
Middelburg
Huis met gepleisterde rechte gevel. Kroonlijst met consoles. Voordeuromlijsting met zijlichten; gesneden voordeur in Lod. XV trant. Stoep me..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met op smalle hardstenen plint geplaatste rechte gevel, op de hoeken afgesloten door geblokte hardstenen pilasters in Middelburg

Foto's (1)