Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boernehofstede in Middelburg

Boerderij

Dauwendaelsestraat 1
4337LA Middelburg
Zeeland


Beschrijving van Boernehofstede

BOERNEHOFSTEDE. Hoog woonhuis, gemetseld van diverse typen baksteen. In XVII metselwerk van gele steen met rode banden. Gootlijst op geprofileerde consoles en puntgevel met vlechtingen. Kruisramen en XVIII vensters. Aangebouwd houten schuur, zwart geteerd en met stro gedekt. Vrijstaand rijtuighuis van gele steen met deur van latten. XVII-XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29476
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boernehofstede in Middelburg

Buitenplaats 'Rozenburg'

Segeersweg 9
Middelburg
Buitenplaats "ROZENBURG". Rechthoekig gebouw van een etage op kelderverdieping. Aan de voorgevel stoeptrap. Forse deuromlijsting, bovenlicht..

Hoge Brug (voetgangersbrug over spoor)

-
Goes
Uit 1871 daterende ijzeren voetganger/spoorbrug. Met geklonken gesloten stalen liggers op portalen opgebouwde brug; aan de zijde van de Seg..

Stationsgebouw met perronoverkapping

Kanaalweg 22
Middelburg
Station N.S. 1872 gebouwd groot station van de Staatsspoorwegen. Hoofdgebouw in eclectische stijl en wel in de variant met zgn. wenkbrauwen ..

Herenhuis, rond 1895 gebouwd in eclectisch-renaissancistische stijl

Loskade 39
Middelburg
Inleiding Herenhuis, rond 1895 gebouwd in eclectisch-renaissancistische stijl. Omschrijving Herenhuis van twee verdiepingen met kapverdie..

Fors herenhuis op hoek loskade en nieuwe Poortstraat

Loskade 45
Middelburg
Inleiding Fors herenhuis op hoek Loskade en Nieuwe Poortstraat, in 1879 gebouwd in opdracht van A.A. Fokker. Het was het eerste pand dat i..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boernehofstede in Middelburg