Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis genaamd 'Het witte hardt' in Middelburg

Woonhuis

Rouaansekaai 35
4331HB Middelburg
Zeeland


Beschrijving van Huis genaamd 'Het witte hardt'

Huis genaamd "Het Witte Hardt". Lijstgevel op plint van hardsteen met zwarte banden. Kroonlijst met panelen en gesneden consoles. De vensters van de bovenste verdieping met oude roedenverdeling. Voor het middenvenster van de hoofdverdieping een balkon. Voordeuromlijsting en rozetbovenlicht. Stoep en schuin kelderluik. XVIII. Achter dit huis aan de tuinzijde een breed door leien schilddak gedekt pand met rechte gevel. Imposante voordeuromlijsting, waarboven een met snijwerk omgeven venster. In de lijst gesneden consoles. Drie getoogde dakkapellen met zijwangen. Dit pand sluit ook de huizen Rouaanse Kaai 31 en 33 aan de achterzijde af. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29443
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis genaamd 'Het witte hardt' in Middelburg

Huis met klokgevel, metselwerk middengedeelte

Rouaansekaai 33
Middelburg
Huis met klokgevel, metselwerk middengedeelte XVII. Ontlastingsbogen boven de vensters, gebruik van natuurstenen blokken en banden. Puilijs..

Huis met rechte bakstenen gevel op hardstenen plint

Rouaansekaai 31
Middelburg
Huis met rechte bakstenen gevel op hardstenen plint. Kroonlijst met in cartouches datering 1739 en met consoles. Voordeuromlijsting met gesn..

Huis met rechte gevel op plint van hardsteen met zwarte banden

Rouaansekaai 39
Middelburg
HUIS met rechte gevel op plint van hardsteen met zwarte banden. Kroonlijst met gesneden consoles en panelen. Voordeuromlijsting in Lodewijk ..

Huis genaamd 'De engel gabriel'

Rouaansekaai 37
Middelburg
Huis genaamd "De Engel Gabriel". Rechte gevel op plint van hardsteen met ornamenten. Kroonlijst met panelen en gesneden consoles. Voordeurom..

Huis met geverfde gevel op natuurstenen plint aan de top afgesloten door lijst met hoekvoluten

Rouaansekaai 29
Middelburg
Huis met geverfde gevel op natuurstenen plint aan de top afgesloten door lijst met hoekvoluten. Borstweringen van natuursteen en dito omlijs..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)