Meer dan 63.000 rijksmonumenten


'De kersenburg' in Middelburg

Boerderij

Noordweg 381
4333KC Middelburg
Zeeland


Beschrijving van 'De kersenburg'

"De Kersenburg"; fraaie, vroeg 18e eeuwse boerderij van het Zeeuwse schuurtype, bestaande uit een grotendeels in schoon metselwerk opgetrokken woongedeelte onder met Hollandse pannen gedekt zadeldak, dat boven de voorgevel is afgewolfd, en een vaste, grotendeels (bij de deeldeuren gepotdekselde houten delen) in schoon metselwerk opgetrokken dwarsdeel-schuur onder met Hollandse pannen (blauwe met in rode pannen ingelegd het jaartal 1735) gedekt zadeldak, waarvan de nok iets hoger ligt dan die van het woongedeelte en dat boven de achtergevel is afgewolfd. In het woongedeelte schuiframen in gedeeltelijk oorspronkelijke kozijnen; tegen de noordgevel een uitbouw (ca. 1900) onder met Hollandse pannen gedekt lessenaarsdak. Op het erf een grote, vermoedelijk 19e eeuwse (in 1974 gerestaureerde) Zeeuwse schuur onder met riet gedekt schilddak, waarvan de dakvoet boven de middelste groten deeldeuren in de noordgevel en boven de hooiluiken in de oost- en westgevel is opgenomen, en met wanden van zwartgeteerde, gepotdekselde, houten delen voorzien van witgeschilderde hoeken en lijsten rond luiken en deuren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29375
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 'De kersenburg' in Middelburg

Welgelegen

Noordweg 402
Middelburg
Hof "Welgelegen". Gepleisterde POORTPALEN waarop "Anno" en "1662". Woonhuis in gele stenen met gepleisterde topgevel met hoog pannen zadel..

Romp van molen De Hoop

Noordweg 482
Middelburg
Inleiding Romp van molen De Hoop, een voormalige stellingmolen gebouwd in 1721 en na een brand in 1943 voorzien van een maalinstallatie; in..

Interbellum woning

Noordweg 491
Middelburg
Omschrijving Woonhuis op rechthoekige plattegrond met smalle aanbouw aan achterzijde en erkeruitbouw aan zij- en voorkant. Opgetrokken uit ..

Voormalig gemeentehuis

Noordweg 493
Middelburg
Inleiding Voormalig gemeentehuis, in 1931 in Interbellum-architectuur gebouwd, uitgevoerd door aannemer M. Walraven. Omschrijving Pand op..

Groenoord

Noordweg 497
Middelburg
Omschrijving Voormalige burgemeesterswoning op rechthoekige plattegrond met diverse erkers en aanbouwtjes. Twee bouwlagen hoog met asymmetr..

Kaart & Routeplanner

Route naar 'De kersenburg' in Middelburg