Vier vensterassen breed huis in Middelburg

Herenstraat 39
4331JS Middelburg

Bouwjaar: 17e-18e eeuw

Beschrijving van Vier vensterassen breed huis

Heerenstraat 39: Vier vensterassen breed HUIS (XVII-XVIII) met verdieping onder met Hollandse pannen gedekt zadeldak (nok/straat); in schoon metselwerk opgetrokken voorgevel is afgesloten met een geprofileerde kroonlijst en heeft op de verdieping banden en in de ontlastingsbogen blokken van natuursteen; in de voorgevel staafankers, een kelderluik, een deur met snijlicht en gebogen kalf, en (sedert de restauratie in 1977-1978) 12- en 15-ruitsschuifvensters; in het interieur is bij de restauratie een binnenpui aangebracht afkomstig uit een in de oorlog verwoest pand aan de Lange Delft. Stoep. Heerenstraat 41: Oorspronkelijk als WOONHUIS (XVII-XVIII) gebouwd, nadien tot pakhuis verbouwd en bij de restauratie in 1977-1978 weer tot woonhuis hersteld, vier vensterassen breed pand met verdieping onder met Hollandse pannen gedekt zadeldak (nok/straat); de in schoon metselwerk opgetrokken voorgevel is afgesloten door een geprofileerde kroonlijst en heeft op de verdieping banden en in de ontlastingsbogen blokken van natuursteen; in de voorgevel staafankers en sedert de restauratie een deur met snijlicht en 21-, 24- en 35-ruitsschuifvensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)