Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Vliegend Hert/de Rochelle in Middelburg

Woonhuis

Dam 61
4331GH Middelburg
Zeeland

Bouwjaar: 18e-19e eeuw


Beschrijving van Het Vliegend Hert/de Rochelle

Huis met brede lijstgevel. De risalerende middentravee heeft een balcon op gesneden consoles en zwaardere raamomlijstingen. Kroonlijst met gesneden consoles, modillons en panelen. Gietijzeren elementen: deurpanelen, balkonhek en stoephek. Plint met zwart geschilderde banden en geschubde gedecoreerde velden. Stoep met schuin kelderluik. XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28815
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Vliegend Hert/de Rochelle in Middelburg

Huis met rechte gevel

Dam 63
Middelburg
Huis met rechte gevel. Kroonlijst met gesneden consoles. Voordeuromlijsting met snijwerk en bovenlicht met rozet. Natuurstenen plint met zwa..

'Clean Rochelle'/'Cleen Rochele'

Dam 59
Middelburg
Huis met rechte gevel. Kroonlijst met tandversiering. Op de verdieping vertoont de gevel waterlijsten en natuurstenen hoekblokken. Voordeuro..

Huis met rechte gevel en door pirons bekroond schilddak aan de straat

Dam 57
Middelburg
HUIS met rechte gevel en door pirons bekroond schilddak aan de straat. Kroonlijst met gesneden consoles en panelen. Voordeuromlijsting in de..

Het Groene Woud

Dam 65
Middelburg
HUIS genaamd "Het Groene Woud" met rechte gevel. De kroonlijst en voordeuromlijsting met gesneden consoles. Natuurstenen plint met zwart ges..

De vrijheit

Dam 55
Middelburg
Huis genaamd "De Vrijheit" met lijstgevel en door pirons bekroond schilddak aan de straat. Getoogde dakkapel. Voordeuromlijsting met console..

Kaart & Routeplanner

Route naar Het Vliegend Hert/de Rochelle in Middelburg

Foto's (1)