Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Abdijgedeelte tussen het Provinciehuis en de Balanspoort, voorheen zetel van het Polderbestuur van Walcheren en het Rijksarchief, oorspronkelijk een vicariswoning en brouwerij, eerder zetel van de Rek .. in Middelburg

Kerkelijk Gebouw

Abdij 5
4331BK Middelburg
Zeeland

Bouwjaar: 1940 (hersteld)


Beschrijving van Abdijgedeelte tussen het Provinciehuis en de Balanspoort, voorheen zetel van het Polderbestuur van Walcheren en het Rijksarchief, oorspronkelijk een vicariswoning en brouwerij, eerder zetel van de Rek ..

ABDIJGEDEELTE tussen het Provinciehuis en de Balanspoort, voorheen zetel van het Polderbestuur van Walcheren en het Rijksarchief, oorspronkelijk een vicariswoning en brouwerij, eerder zetel van de Rekenkamer na de brand van 1940 in oude vormen hersteld. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28666
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Abdijgedeelte tussen het Provinciehuis en de Balanspoort, voorheen zetel van het Polderbestuur van Walcheren en het Rijksarchief, oorspronkelijk een vicariswoning en brouwerij, eerder zetel van de Rek .. in Middelburg

Balanspoort bij abdij

Balanspoort bij abdij
Middelburg
Balanspoort. Midden XIII poortgebouw met dubbele doorgang, overdekt door tongewelven en kruisgewelven met lage gemetselde afgeschuinde ribbe..

Pomp

-
Middelburg
Pomp. Te midden van het geboomte van de Nederhof geplaatste hardstenen pomp met vaas, 1784.

Kantongerecht

Balans 11
Middelburg
KANTONGERECHT. In XVIIc gebouwd als herenhuis. Acht travee├źn brede pilastergevel, met brede kroonlijst; de gemetselde pilasters van Jonisch..

Huis met gepleisterde lijstgevel

Balans 7
Middelburg
Huis met gepleisterde lijstgevel. Voordeur met eenvoudige omlijsting. Winkelpui met middendeur. Stoep. XVIII.

Toegangspoort met traptoren

Toegangspoort bij abdij
Middelburg
TOEGANGSPOORT met traptoren, gebouw van baksteen met zandstenen lijsten XVI A. Boven de korfboog van de doorgang een wapensteen XVIIc. In de..

Kaart & Routeplanner

Route naar Abdijgedeelte tussen het Provinciehuis en de Balanspoort, voorheen zetel van het Polderbestuur van Walcheren en het Rijksarchief, oorspronkelijk een vicariswoning en brouwerij, eerder zetel van de Rek .. in Middelburg

Foto's (1)