Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Munttoren in Middelburg

Militair Object

Abdij 8
4331BK Middelburg
Zeeland


Beschrijving van Munttoren

MUNTTOREN. Aan het Abdijplein uitgebouwde vierkante toegangstoren tot het Pandhof midden XV. Het zandstenen front vertoont boven de poortboog een baldakijn en een venster met wimberg; het wordt boven de tweede geleding afgesloten door een stenen balustrade met boogfries. Op de hoeken doorlopende steunberen met beeldnissen. In de doorgang vlak kruisgewelf met gebeeldhouwd sluitstuk met de Christusgestalte, rustende op draagstenen met de symbolen der vier Evangelisten. Gesmeed ijzeren vullingen in de deuren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28662
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Munttoren in Middelburg

Huis met geverfde lijstgevel

Koorkerkhof 16
Middelburg
HUIS met geverfde lijstgevel. In het metselwerk hardstenen banden en ontlastingsbogen. Eenvoudige voordeuromlijsting. Stoep met stoephek. XV..

Koorkerk

Onder den Toren 1
Middelburg
KOORKERK. De oude kloosterkerk, ontstaan plm 1300 door vervanging van de romaanse XIII kerk, die gelegen heeft binnen de omtrek van de huidi..

Pand met rechte gevel

Koorkerkhof 10
Middelburg
Pand met rechte gevel. De van consoles voorziene kroonlijst in de middentravee doorgebroken ten behoeve van een driehoekig gedekt pakhuislui..

Huis met rechte gevel

Koorkerkhof 12
Middelburg
Huis met rechte gevel. Kroonlijst met panelen. Getoogde dakkapel. Voordeur met omlijsting. Rozetbovenlicht en zijlicht. XVIII.

Huis met lijstgevel

Reigerstraat 1
Middelburg
Huis met lijstgevel. Ontlastingsbogen met verdiepte velden. Eenvoudige voordeuromlijsting met zijlicht. Ankers. Stoep. XVII.

Kaart & Routeplanner

Route naar Munttoren in Middelburg

Foto's (1)