Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tolhuis Het Tolhuis in Meppel

Gebouw

Reggersweg 6
7943KC Meppel
Drenthe

Bouwjaar: 1777


Beschrijving van Tolhuis Het Tolhuis

Fraai complex aan de oever van de Reest, eertijds het tolhuis bij de overgang over dit riviertje. boerderij onder een met riet en pannen gedekt schilddak, door jaaranker gedateerd 175.. Links een aanbouwtje onder pannenzadeldak tussen topgevels met vlechtingen. Vierroeden hooiberg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28639
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tolhuis Het Tolhuis in Meppel

Boerderij met woongedeelte onder met pannen gedekt dak met fors wolfsschild en met aangebouwde houten schuur onder rieten dak

Reggersweg 4
Meppel
Belangrijke boerderij; gelegen in het Reestdal. Het woongedeelte met fors wolfschild is het pannen gedekt; het bedrijfsgedeelte en de aangeb..

Boerderijcomplex

Hoogeveenseweg 26
Meppel
Fraai, in het Reestdal gelegen complex. Bedrijfsgedeelte onder rieten kap met onderschoer en aangebouwde, ingekorte houten schuur onder riet..

Boerderij met voorgevel met ingezwenkte zijkanten, deuromlijsting met pilasters en zesruitsvensters onder wolfsdak

Oosterboerweg 26
Meppel
Boerderij, eerste helft 19e eeuw onder wolfdak, deels met pannen, deels met riet gedekt. Voorgevel met ingezwenkte zijkanten, deuromlijsting..

Station Meppel

Stationsweg 70
Meppel
Inleiding STATION der derde klasse gebouwd in 1866-1867 in opdracht van de Staatsspoorwegen en vermoedelijk ontworpen door bouw- en werktui..

Hotel Voorm. hotel-restaurant (Café Neuf)

Stationsweg 51
Meppel
Inleiding Nabij het staion gelegen pand, gesticht in 1908-1909 als HOTEL/CAFE/RESTAURANT voor de heer G. Stahl naar ontwerp van de Meppeler..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tolhuis Het Tolhuis in Meppel

Foto's (13)

Alle 13 foto's weergeven