Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met woongedeelte onder met pannen gedekt dak met fors wolfsschild en met aangebouwde houten schuur onder rieten dak in Meppel

Boerderij

Reggersweg 4
7943KC Meppel
Drenthe

Bouwjaar: 175? (kern) 1759 175? (kern)


Beschrijving van Boerderij met woongedeelte onder met pannen gedekt dak met fors wolfsschild en met aangebouwde houten schuur onder rieten dak

Belangrijke boerderij; gelegen in het Reestdal. Het woongedeelte met fors wolfschild is het pannen gedekt; het bedrijfsgedeelte en de aangebouwde houten schuur met riet. Baander met venster voorzien van roedenverdeling. De voorgevel heeft twaalfruitsschuifvensters, behorend tot de opkamer; verder zes- en vijftienruitsschuifvensters. Bakhuisje. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28638
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met woongedeelte onder met pannen gedekt dak met fors wolfsschild en met aangebouwde houten schuur onder rieten dak in Meppel

Tolhuis Het Tolhuis

Reggersweg 6
Meppel
Fraai complex aan de oever van de Reest, eertijds het tolhuis bij de overgang over dit riviertje. boerderij onder een met riet en pannen ged..

Boerderijcomplex

Hoogeveenseweg 26
Meppel
Fraai, in het Reestdal gelegen complex. Bedrijfsgedeelte onder rieten kap met onderschoer en aangebouwde, ingekorte houten schuur onder riet..

Boerderij met voorgevel met ingezwenkte zijkanten, deuromlijsting met pilasters en zesruitsvensters onder wolfsdak

Oosterboerweg 26
Meppel
Boerderij, eerste helft 19e eeuw onder wolfdak, deels met pannen, deels met riet gedekt. Voorgevel met ingezwenkte zijkanten, deuromlijsting..

Station Meppel

Stationsweg 70
Meppel
Inleiding STATION der derde klasse gebouwd in 1866-1867 in opdracht van de Staatsspoorwegen en vermoedelijk ontworpen door bouw- en werktui..

Hotel Voorm. hotel-restaurant (Café Neuf)

Stationsweg 51
Meppel
Inleiding Nabij het staion gelegen pand, gesticht in 1908-1909 als HOTEL/CAFE/RESTAURANT voor de heer G. Stahl naar ontwerp van de Meppeler..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij met woongedeelte onder met pannen gedekt dak met fors wolfsschild en met aangebouwde houten schuur onder rieten dak in Meppel

Foto's (1)