Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vijf traveeën breed laag pand met omlijste ingang met bovenlicht onder schilddak met segmentvormig bekroonde dakkapel in Marsum

Woonhuis

Binnenbuorren 28
9034GN Marsum (gemeente Menameradiel)
Friesland

Bouwjaar: 1849


Beschrijving van Vijf traveeën breed laag pand met omlijste ingang met bovenlicht onder schilddak met segmentvormig bekroonde dakkapel

Vijf traveeën breed laag pand onder schilddak, waarvoor dakkapel, segmentvormig bekroond. Omlijste ingang in welke bovenlicht Anno 1849; zesruitsvensters. Achtergevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28617
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vijf traveeën breed laag pand met omlijste ingang met bovenlicht onder schilddak met segmentvormig bekroonde dakkapel in Marsum

Laag pand onder zadeldak tussen topgevels met schoorstenen waarop borden en met dakkapel met klauwstukken en driehoekig fronton

Binnenbuorren 27
Marsum (Gemeente Menameradiel)
Laag pand onder zadeldak topgevels met schoorstenen waarop borden. In de voorgevel 6-ruitsvensters met luiken. Dakkapel met klauwstukken en ..

Vier traveeën breed pand onder zadeldak tegen topgevel met vlechtingen en wapensteen

Buorren 10
Marsum (Gemeente Menameradiel)
Vier traveeën breed pand onder zadeldak tegen topgevel met vlechtingen, aan de Buorrenzijde, waarin wapensteen met 1786.

Poptagasthuis

Hegedyk 6
Marsum (Gemeente Menameradiel)
Popta-Gasthuis. In 1711 gestichte vrijwoningen voor ouden van dagen, in vier vleugels om een hof gebouwd. Gebeeldhouwde zandstenen ingangspo..

Sint-Pontianuskerk (Hervormde kerk)

Buorren 20
Marsum (Gemeente Menameradiel)
HERV. KERK, op omheind kerkhof gelegen. Dorpskerk bestaande uit een deels nog romaanse noordmuur uit tufsteen opgetrokken, in de 17e of 18e ..

Poptaslot (Heringastate)

Slotleane 1
Marsum (Gemeente Menameradiel)
Heringastate of z.g. Popta-slot. In 1906-'08 sterk gerestaureerde in aanleg 16e-eeuwse stins, in de 17e eeuw gewijzigd, in de 18e eeuw met e..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)