Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot dorpshuis met ingang met Vlaamse top onder zadeldak tussen topgevels waarop hoekschoorstenen met borden (vormt een geheel met nr. 32) in Dronryp

Woonhuis

Skilpaed 34
9035AN Dronryp (gemeente Menameradiel)
Friesland

Bouwjaar: ca. 1750 1750 ca. 1750


Beschrijving van Groot dorpshuis met ingang met Vlaamse top onder zadeldak tussen topgevels waarop hoekschoorstenen met borden (vormt een geheel met nr. 32)

Groot dorpshuis onder zadeldak tussen topgevels waarop hoekschoorstenen met borden. Boven de ingang Vlaamse top, halsvormig beëindigd met aanzetkrullen. In de 18e eeuw woning der genees- en vroedmeester. Vormt een geheel met het buurnummer 32. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28602
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot dorpshuis met ingang met Vlaamse top onder zadeldak tussen topgevels waarop hoekschoorstenen met borden (vormt een geheel met nr. 32) in Dronryp

Groot dorpshuis met ingang met Vlaamse top onder zadeldak tussen topgevels waarop hoekschoorstenen met borden (vormt een geheel met nr. 34)

Skilpaed 32
Dronryp (Gemeente Menameradiel)
Groot dorpshuis onder zadeldak tussen topgevels waarop hoekschoorstenen met borden. Boven de ingang Vlaamse top, halsvormig beëindigd met a..

Eenvoudig dorpshuis onder zadeldak tussen zijtopgevels met schoorstenen waarop borden

Skilpaed 31
Dronryp (Gemeente Menameradiel)
Eenvoudig dorpshuis onder zadeldak tussen zijtopgevels met schoorstenen waarop borden.

Stichtingssteen van de Weduwenhof

Skilpaed 28
Dronryp (Gemeente Menameradiel)
Het 19e eeuwse dorpshuis vanwege een grote stichtingssteen 1608 van Weduwenhof.

Posthoorn De Posthoorn

Brêgebuorren 10
Dronryp (Gemeente Menameradiel)
Groot pand met verdieping onder afgeplat schilddak met vier hoekschoorstenen waarop borden. Aan de voorzijde geblokte gootlijst en door Ioni..

Aurelia

Brêgebuorren 6
Dronryp (Gemeente Menameradiel)
Inleiding Het WOONHUIS "Aurelia" is gebouwd in 1915 in Overgangsstijl naar ontwerp van S. Feikema en in opdracht van Mej. S. Sijtsma. Het o..

Kaart & Routeplanner

Route naar Groot dorpshuis met ingang met Vlaamse top onder zadeldak tussen topgevels waarop hoekschoorstenen met borden (vormt een geheel met nr. 32) in Dronryp