Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met ingebouwd onderkelderd dwars woonhuis met hoge toegangstrap, omgaande geblokte kroonlijst en dakkapel boven de ingang in Menaam

Boerderij

Ryksstrjitwei 15
9036JA Menaam (gemeente Menameradiel)
Friesland


Beschrijving van Boerderij met ingebouwd onderkelderd dwars woonhuis met hoge toegangstrap, omgaande geblokte kroonlijst en dakkapel boven de ingang

Boerderij met ingebouwd onderkelderd dwars woonhuis. Omgaande geblokte kroonlijst. Boven de ingang in het midden dakkapel. Hoge toegangstrap. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28567
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met ingebouwd onderkelderd dwars woonhuis met hoge toegangstrap, omgaande geblokte kroonlijst en dakkapel boven de ingang in Menaam

Rentmeester De Rentmeester

Mieddyk 41
Menaam (Gemeente Menameradiel)
Ten noorden van de Rijksweg Monnikmolen van het waterschap de Noorderpolder.

Schatzenburg, hoofdgebouw

Eastryp 1
Dronryp (Gemeente Menameradiel)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW ( Huis Schatzenburg), staat op restanten van de fundering van een oudere voorganger en werd in 1725-..

Schatzenburg, park en tuin

Eastryp 1
Dronryp (Gemeente Menameradiel)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE PARK- EN TUINAANLEG behorende tot de buitenplaats Schatzenburg en deels gelegen op een afgegraven te..

Schatzenburg, toegangshek

Eastryp 1
Dronryp (Gemeente Menameradiel)
Omschrijving onderdeel 3: TOEGANGSHEK. Dubbel smeedijzeren hek met spijl- en regelwerk, de spijlen aan de bovenzijde in drie tanden gespli..

Schatzenburg, tuinbeeld

Eastryp 1
Dronryp (Gemeente Menameradiel)
Omschrijving onderdeel 4: TUINBEELD. Wit geschilderd tuinbeeld van Flora uit het laatste kwart van de 18de eeuw. De staande Flora heeft in d..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)