Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Poort der Geulvallei: voormalig landhuis - thans - hotel in Meerssen

Kasteel Buitenplaats

Tussen de Bruggen 1
6231CA Meerssen
Limburg

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw

(3 recensies)

Beschrijving van De Poort der Geulvallei: voormalig landhuis - thans - hotel

Voormalig landhuis - thans - hotel; bakstenen gebouwen om een gesloten binnenplaats, XIX A. Op poortsluitsteen 1824. Inwendig o.a. brede statietrap en een kachelnis met schilderingen, die herinneren aan de slag van Leipzig. Engels bosquet tot aan de noordelijke Geul-arm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28457
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (3)

De Poort der Geulvallei: voormalig landhuis - thans - hotel
3
Recensie door: ()
Het was een Zelfverzorghotel Je moest er zelf koken en boodschappen Bij de de cash en carry . Maar het station Meerssen was vlak bij Je was zo in Maastricht samen met mijn Tweelingzus daar
De Poort der Geulvallei: voormalig landhuis - thans - hotel
1
Recensie door: ()
Ben er in 1984 geweest; het was toen ook nog een z.g.. zelfverzorgingshotel, hetgeen m.i. een contractio interminis inhoudt, want in een hotel wordt men per definitie verzorgd en men verzorgt er zichzelf nu eenmaal niet. Maar enfin, er was een langgerekte keuken compleet met diverse kookplaatjes en daar kon men het diner klaarmaken. Ik kan mij herinneren dat er een grote koelkast was die nooit koelde, omdat hij voortdurend open moest. De heer Coumans ("de directie" stond er op de deur) was altijd bijzonder in zijn nopjes als je bij hem een excursie boekte. Verder was het spartaans: het gebouw was krakkemikkig, de vloeren golfden, er was voor het hele hotel slechts 1 douche (waarbij het leek of er een man met prostaatproblemen over je heen pieste) en op de kamer alleen koud stromend water. Tussen de kamers was er een tussendeur die je zo open kon maken (er stond opeens een kwebbelende oude dame voor me....) Aan de zijkant van het gebouw was een kamer met heel veel rommeltjes, mogelijk spullen die in de loop der tijd door de gasten achtergelaten waren. De omgeving gaf wel heel veel vertier. Het was niet duur, maar dat was niet meer dan logisch gezien de geringe kwaliteit van het gebodene. Al met al was het toch wel een leuke vakantie.
De Poort der Geulvallei: voormalig landhuis - thans - hotel
4
Recensie door: ()
Ooit heb er met mijn familie vakantie gevierd we kwamen aan in het zelfverzorgingshotel van de familie Coumans, eenmaal boven in onze kamer 1 tweepersoonsbed en een stapelbed moesten we eerst een spuitbus vlooienspray er doorheen gooien omdat het vergeven was van de vlooien. Vervolgens zelf koken en douchen daar moesten we een kwartje voor betalen. Een gast had daar iets op gevonden had een kaartje ertussen gedaan en zo konden we allemaal gratis douchen. We hadden de grootste lol. Iedereen had een bijnaam. Het molen paard die dame liep keihard over de gang dat waren houtenvloer, jip en janneke en zo nog meer. Elke ochtend om half zes riep mevrouw Coumans haar ganzen met poelepoelepoele en haar kat mollie tot op een ochtend mijn moeder het raam open deed en riep ik wou dat je de moord stak.....
Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Poort der Geulvallei: voormalig landhuis - thans - hotel in Meerssen

Hoeve "Het tribunaal"

Tussen de Bruggen 6
Meerssen
Hoeve Het Tribunaal; in haakvorm gebouwd uit mergel: 1731 en XIX A.

Twee panden in oude trant herbouwd

Tussen de Bruggen 4
Meerssen
Twee panden in oude trant herbouwd, gelegen bij de hoeve Het Tribunaal.

Joodse begraafplaats "Tussen de Bruggen"

Tussen de Bruggen
Rothem (Gemeente Meerssen)
Joods kerkhof, XIX A.

Station Meerssen

Stationsplein 3
Meerssen
Station N.S. Zeer romantisch onregelmatig gecomponeerd station uit 1901, opmerkelijk door de L-vormige bovenbouw met terras boven de lage mi..

Gloriette

Markt 25
Meerssen
Inleiding In een Neo-Barokke bouwstijl rond 1890 in opdracht van Amadeus Stevens op een heuvel aan de rand van het park van de voormalige p..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Poort der Geulvallei: voormalig landhuis - thans - hotel in Meerssen

Foto's (15)

Alle 15 foto's weergeven