Meer dan 63.000 rijksmonumenten


St. Annakapel in Blitterswijck

Kerkelijk Gebouw

Beeteweg 1
5863AA Blitterswijck (gemeente Venray)
Limburg

Bouwjaar: 1833


Beschrijving van St. Annakapel

St Annakapel, rechthoekig gebouw, 1833, met driezijdige sluiting, hoeklisenen, spitsboogvensters en een ingangsomlijsting met gemetselde pilasters; midden op het dak een achthoekig klokkespitsje. Tot de inventaris behoren o.a.: altaar met barokke retabel, XVII B, tegen een achterschot met zijpoortjes, XIX A; gebogen communiebank, met gesneden voorstelling van het Laatste Avondmaal, XIX S; verplaatsbare communiebank in de vorm van een tafelblad op een knieltrede, XVII B (?); preekstoel, XVII B (?); banken, XIX, houten beelden: twee Annatritsen, resp. van circa 1500 en XVIa; Maria op de maansikkel, circa 1700. Klokkenspitsje met klok van anonieme gieter, 1475, diam. 30 cm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28432
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van St. Annakapel in Blitterswijck

O.L.Vr. Geboorte

Plein 1
Blitterswijck (Gemeente Venray)
O.L. Vrouwekerk. Schip met noordelijke zijbeuk, XV; koor en dwarspand 1951. Tot de inventaris behoren o.a.: houten beelden; kruis met corpus..

Hervormde kerk, rechthoekig gebouw onder een zadeldak met dakruitertje

Maasweg 27
Blitterswijck (Gemeente Venray)
Hervormde kerk, rechthoekig gebouw uit 1822 onder een zadeldak met dakruitertje; spitsboogvensters en een ingangsomlijsting met Ionische pil..

Wijnhoverhof

Ooijenseweg 5
Blitterswijck (Gemeente Venray)
Wijnhoverhof; woonhuis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen en aan de binnenplaats het ankerjaartal, 1790; ellipsboogpoort; bijgebo..

De Lutjeshof

Megelsum 20
Meerlo (Gemeente Horst aan de Maas)
BOERDERIJ met dwars voor de stal gebouwd woonhuis gedekt met rode oud Hollandse pannen onder zadeldak tussen puntgevels met rookkanalen in d..

Sint Goarkapel

Moleneind 9
Meerlo (Gemeente Horst aan de Maas)
St Goarskapel. Rechthoekig gebouwtje met driezijdige sluiting, een gezwenkte fa├žade, ronde vensters en een dakruitertje, 1662.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)