Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan het woongedeelte een zadeldak tussen puntgevels bezit en rechts een opkamer. Vensters met luiken en zes- en vierruitsschuiframen in Eck en Wiel

Boerderij

Rijnbandijk 9
4024BM Eck en Wiel (gemeente Buren)
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan het woongedeelte een zadeldak tussen puntgevels bezit en rechts een opkamer. Vensters met luiken en zes- en vierruitsschuiframen

Op de hoek van de Rijnbandijk een vroeg 19e eeuwse boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan het woongedeelte een zadeldak tussen puntgevels bezit en rechts een opkamer. Vensters met luiken en zes- en vierruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28306
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan het woongedeelte een zadeldak tussen puntgevels bezit en rechts een opkamer. Vensters met luiken en zes- en vierruitsschuiframen in Eck en Wiel

Veerhuis, gelegen op de hoek van de Rijnbandijk. Onderkelderd dwarshuis met zadeldak tussen puntgevels

Veerweg 1
Eck en Wiel (Gemeente Buren)
Veerhuis, gelegen op de hoek van de Rijnbandijk. Onderkelderd dwarshuis met zadeldak tussen puntgevels, ten dele mogelijk nog 16e eeuws, gro..

Gepleisterde boerderij; Rieten zadeldak; gesneden deur

Rijnbandijk 5
Eck en Wiel (Gemeente Buren)
Gepleisterde boerderij met ankers; 1841 ter plaatse van het voormalig Huis te Wiel. Rieten zadeldak; gesneden deur.

Waardmanshuis

Rijnsteeg 1
Amerongen (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Op een terpje gelegen boerderij, gedateerd op het latei van de deurpanelen: 1855 den 5n Maart. Gepleisterde hoeve onder pannen wolfdak. Vens..

Hervormde Kerk. Laatgotische dorpskerk, bestaande uit een pseudo-basilicaal, driebeukig schip op ronde zuilen, en een iets hoger, eenbeukig koor, dat ..

Prinses Beatrixstraat 11
Eck en Wiel (Gemeente Buren)
Herv. Kerk. Laatgotische dorpskerk, bestaande uit een pseudo-basilicaal, driebeukig schip op ronde zuilen, en een iets hoger, eenbeukig koor..

Toren der Herv.Kerk. Sober, vroeg-gotisch bouwwerk, met korte, ingesnoerde spits

Prinses Beatrixstraat 11
Eck en Wiel (Gemeente Buren)
Toren der Herv.Kerk. Sober, vroeg-gotisch bouwwerk, met korte, ingesnoerde spits. Klokkenstoel met klok van W. Butendiic, 1420, diam. 108 cm..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan het woongedeelte een zadeldak tussen puntgevels bezit en rechts een opkamer. Vensters met luiken en zes- en vierruitsschuiframen in Eck en Wiel

Foto's (1)